Bankoğlu: “İşçiler daha fazla mağdur edilmemeli”

İşten çıkarılan maden işçilerini ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Uzun zamandır bir türlü üretime geçemeyen HEMA Elektrik Üretim A.Ş.’de çalışmakta olan 209 işçimiz, ekonomik gerekçeler ileri sürülerek 21 Eylül’de işten çıkartıldı. Bu durum karşısında da işçiler, yasal hakları olan tazminatları ile ödenmemiş ücretlerinin verilmesi amacıyla eyleme başlamışlardır. Taleplerle ilgili olarak gerek Şirket gerekse de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin verdiği ödeme sözlerinin gerçekçi bir takvime bağlanarak en kısa zamanda ödenmesini istiyoruz. Yalnızca yasal haklarını talep eden işçilerimiz, daha fazla mağdur edilmemeli, oyalanmamalıdır.” dedi.
Bu haber 2018-10-08 09:34:40 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, HEMA A.Ş. tarafından işten çıkarılmalarına karşın 51 günlük maaş alacakları ve tazminatlarını alamadıkları için kuleye çıkarak eylem başlatan işçileri ziyaret etti. İşçilerle görüştükten sonra da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bankoğlu, madencilerin sıkıntılarını ve eylemlerini TBMM’de gündeme getireceğini de kaydederek şunları söyledi:

 

 

“Bakanlık da duruma ortak”

 

 

“Bülent ve Serdar kardeşlerimiz dün sabah 06:30’dan beri eylem yapıyorlar. HEMA maden şirketinin yaklaşık 209 çalışanı 21 Eylül tarihinde işten çıkarılmıştı. Kendileri şuanda 51 günlük alacaklarını ve bayram alacaklarını talep ediyorlar. Ayrıca kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedikleri için 55 metre yükseklikteki kulede eylem yapıyorlar. Bu arkadaşlarımız Enerji Bakanlığı ile görüşme de gerçekleştirmişlerdi. Enerji Bakanlığı da bu duruma ortak olmuş vaziyette. Enerji Bakanlığı’ndan şirketin işçi alacaklarını ödeme sözü verdiği  belirtildi. Buradan hem Enerji Bakanlığı’na hem de şirkete çağrı yapıyorum. Emekçilerin, madencilerin, işçi kardeşlerimizin yanında olmaları için, gerekli adımları atmaları için buradan kendilerine çağrıda bulunuyorum.

 

 

 

 

“Onlar mı ben mi önce olacağız?”

 

 

Ben Bartın Milletvekili olarak ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsilcisi olarak her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğumuzu bir daha dile getiriyorum. Tüm madenci kardeşlerimizin sesi olmak adına onların yanında olduğumu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Belki benim dile getirmeme gerek kalmadan Hattat’tan bir cevap gelir. Bakalım onlar mı ben mi önce olacağız, görelim. Bu arada eylem yapan madenci arkadaşlarımız direnenin kendileri değil patronları olduğunu söyledi. Bunu da ifade etmek isterim.”

 

 

“Daha fazla oyalanmamalılar”

 

Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden de bir paylaşımda bulunan Bankoğlu, işçilerin eylemini burada da gündeme getirerek “Uzun zamandır bir türlü üretime geçemeyen HEMA Elektrik Üretim A.Ş.’de çalışmakta olan 209 işçimiz, ekonomik gerekçeler ileri sürülerek 21 Eylül’de işten çıkartıldı! Bu durum karşısında da işçiler, yasal hakları olan tazminatları ile ödenmemiş ücretlerinin verilmesi amacıyla eyleme başlamışlardır. Taleplerle ilgili olarak gerek Şirket gerekse de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin verdiği ödeme sözlerinin gerçekçi bir takvime bağlanarak en kısa zamanda ödenmesini istiyoruz. Yalnızca yasal haklarını talep eden işçilerimiz, daha fazla mağdur edilmemeli, oyalanmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 


 

 

 




ETİKETLER :
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›