Polislerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Mustafa Erkan Algül, 176. yılını kutlayan Emniyet Teşkilatı’nın Polis Haftasını kutlarken koronavirüs pandemi sürecinde en az sağlık çalışanları kadar sahada mücadelenin içerisinde yer alan polislerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.
Bu haber 2021-04-06 15:36:14 eklenmiş ve 422 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Mustafa Erkan Algül, bir basın açıklaması düzenleyerek 176. yılını kutlayan Emniyet Teşkilatı’nın Polis Haftasını kutladı.

Dernek çalışmalarından da bahseden Algül, polislerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekerken öncelikli taleplerinin 3600 ek gösterge olduğunu söyledi.

Polislik mesleğinin çalışma şartlarına ve ekonomik sıkıntılara bağlı olarak yaşadığı stresten dolayı çalışırken ve emeklilikte en çok intihar eden ve cinnet geçiren meslek grupları arasında ilk sırada yer almaya devam ettiğine işaret ederek önlem alınmaması halinde de bunun böyle sürüp gideceğinden endişe edildiğini vurgulayan Algül, bir araştırma komisyonu kurularak intiharların detaylı bir şekilde araştırılmasını ve bir çalışma var ise de bunun bir an önce kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

 

“Meslektaşlarımızın sözcüsü olamaya devam edeceğiz”

 

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Algül, yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

 

 

“Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, suçluların adalete teslim edilmesi gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkede huzur ve güven ortamının tesis edilmesi adına kesintisiz olarak çalışan ve kuruluşunun 176. yılını kutlayan Emniyet Teşkilatı’mızın Polis Haftası’nı kutlarız. Yine aynı heyecanla, ilimizde yaşayan polis emeklilerinin birlik, beraberlik ve dayanışmasını sağlamak amacıyla çatısı altında bir araya gelmekten gurur duyduğumuz, Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi’nin 3. kuruluş yıl dönümü de kutlu olsun. 2019 yılı şubat ayında az sayıda arkadaşımızla başladığımız çalışmalarımızın bir meyvesi olan derneğimizle bugün, çok daha tecrübeli, çok daha ayakları yere sağlam basan bir birlikteliğe sahibiz. İlk günden bu yana, polis emeklisinin ekonomik ve sosyal haklarının başında gelen eğitim farkı gözetmeksizin 3600 ek göstergenin verilmesi, emekli olunca sonlanan aile yardımının emeklilikte de devam etmesi gibi taleplerimizi bir kez daha buradan dile getiriyoruz. Bunun yanında, çalışmakta olan meslektaşlarımızın da sözcüsü olamaya devam edeceğimizi bir kez daha deklare etmek isteriz.  

 

“Elzem bir hal aldı”

 

Yeni tip coronavirüs (covid-19) pandemi sürecinde en az sağlık çalışanları kadar sahada mücadelenin içerisinde yer alan polisin, her türlü olaya müdahale ettiği ve bunun neticesi olarak da yeni tip coronavirüse (covid-19) bağlı olarak birçok ölümlerin yaşandığı kamuoyunca bilinmekte, tarafımızca da takip edilmektedir. Gerek çalıştığımız dönem tecrübelerimiz, gerekse çalışmakta olan arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler ışığında, polislik mesleğinin çalışma şartlarına ve ekonomik sıkıntılara bağlı olarak yaşadığı stresten dolayı çalışırken ve emeklilikte en çok intihar eden ve cinnet geçiren meslek grupları arasında ilk sırada yer almaya devam ettiği, önlem alınmaması halinde de bunun böyle sürüp gideceğinden endişe edildiğinden bahisle, bir araştırma komisyonu kurularak intiharların detaylı bir şekilde araştırılmasının, eğer böyle bir çalışma var ise de bunun bir an önce kamuoyu ile paylaşılmasının elzem bir hal aldığı da değerlendirilmektedir.     

 

Ayrıca, içinden geçmekte olduğumuz coronavirüs (covid-19) pandemi sürecinde mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele veren, Bartın Emniyet Müdürlüğü çalışanlarımıza Sayın Valimiz Sinan Güner ve Sayın İl Emniyet Müdürümüz Çetin Bozkuş’un nezdinde şükranlarımızı sunarız. Kuruluşundan günümüze kadar bu şerefli mesleği yaparken vatan için canını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerken, teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlarız.”                                                                                                

ETİKETLER : Bartın Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Mustafa Erkan Algül Polis Haftası polis
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›