Dubai’den Bartın’a yatırım hamlesi

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Dubai’de bulunan dünya çapındaki bir mobilya üreticisinin 2 bin kişiyle üretime başlayacak yeni fabrikası için Bartın’da yer tespiti yapıldığını söyledi. Söz konusu yatırımla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Tunç, “Bartın’da 2 bin kişiyle başlayacak bir mobilya üretimi yapacaklar. Ağaç Bartın’da var zaten hammaddeye yakın, orman köylümüz de bundan yararlanmış olur, kereste imalatı da yan sektörleriyle beraber çok artmış olur.” dedi.
Bu haber 2021-03-29 16:09:48 eklenmiş ve 696 kez görüntülenmiştir.

 

 

2 bin kişilik istihdam için alan incelemesi yapıldı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Özel HABER

 

Geçtiğimiz hafta sonu Bartın’da bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, yabancı bir yatırımcıyla da önemli temalarda bulundu.

Üretim ve istihdamı artırmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Milletvekili Tunç, yurtdışından Bartın’a davet ettikleri yabancı yatırımcılara Bartın’daki yatırım avantajlarını anlatarak fabrika kurulabilecek yerleri gösterdi.

Alan tespitinin ardından söz konusu yatırımla ilgili ilk kez konuşan Tunç, Dubai’de bulunan dünya çapındaki bir mobilya üreticisinin Bartın’da 2 bin kişiyle üretime başlayacak yeni fabrikası için girişimde bulunduğunu belirtti. Tunç, açıklamasında; “Bartın’da bir yatırımcının müracaatını aldık. Organize Sanayi Bölgemizin genişleme alanında parseller vardı. ‘Burası bize yeterli gelmez’ dedi. Yaklaşık 200 dönümü aşkın başka bir alanı gösterdik. Organize Sanayi Bölgemize yakın Çayır Köyü mevkiindeki alanı yatırımcı beğendi. Dubai’de dünya çapında bir mobilya üreticisi olan Pakistanlı bu işadamı, Kayseri’ye 15 bin metrekare bir fabrika kurmuş ama onlara 100 bin metrekare kapalı alan lazımmış ve bu nedenle de bir arayışa girmişler. Biz de gelsinler yardımcı oluruz dedik. Bartın’da yer gösterdik ve beğendiler. Bartın’da 2 bin kişiyle başlayacak bir mobilya üretimi yapacaklar. Ağaç Bartın’da var zaten hammaddeye yakın, orman köylümüz de bundan yararlanmış olur, kereste imalatı da yan sektörleriyle beraber çok artmış olur. Sadece fabrikasında 2 bin kişiyle üretime başlayacak olan bir yatırım. ‘Çok kısa sürede ben bunu tamamlarım’ diyor ve sırf araziye bakmak için Dubai’den uçakla gelip Bartın’da inceleme yaptı, sonra da tekrar geri döndü. Başvurusunu aldık, bu başvuru sonrasında gerekli bürokratik işlemler gerçekleşecek ve ardından inşallah o fabrikayı Bartın’a kazandırdığımızda Bartın’da en fazla istihdam sağlayan fabrika olacak.” dedi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç yabancı yatırımcı
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›