Bartın Tarım Kredi Market kapılarını açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yurt genelinde açılmaya başlayan Tarım Kredi Marketleri’nin bir şubesi de Bartın’da Gölbucağı Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı.
Bu haber 2021-03-29 13:41:30 eklenmiş ve 705 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Doğrudan üreticilerden alınan kaliteli ve doğal ürünleri hesaplı fiyatlarla direkt vatandaşlara ulaştıran Tarım Kredi Market’in Bergama’da açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Açılış törenine Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü, kooperatif üyeleri,  Bartın protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından marketi gezerek satışı yapılan bakliyat, un, şeker ve diğer gıda ürünleri hakkında bilgi alan Vali Güner, ülkemizin çeşitli bölgelerinde üretimi yapılan yerli ürünlerin Tarım Kredi Market aracılığıyla kaliteli, doğal ve uygun fiyata vatandaşa ulaştırılmasının önemli olduğunu belirterek marketin İlimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Tunç da yaptığı açıklamada “Tarım Kredi Kooperatifleri Bartın Kooperatif Marketi’nin açılışını gerçekleştirdik. Fiyat dengesinin yanı sıra üreticiden tüketiciye kaliteli ürünler sunan Kooperatif Marketin Bartınlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yerel yönetimler olarak tarımı ve çiftçileri desteklerini ifade eden Belediye Başkanı Cemal Akın da “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi hızla büyüyen ve gelişen hizmet ağına ilimizde açılışını gerçekleştirdiğimiz market ile bir yenisini daha ekledi. Sizlerin de bildiği üzere yaklaşık bir yılı aşkın süredir covid-19 virüs salgın tehdidi süresince sağlıklı ve güvenilir gıdaya olan talep her geçen gün artmış durumda. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri bu bağlamda çiftçilerimizin ürettiği ürünleri raflarında satışa sunmak adına büyük adımlar atmıştır. Bizler de yerel yönetimler olarak çiftçilerimizi destekliyoruz. Salgın sürecinin başladığı tarihten itibaren pazar yerlerimizin ve semt pazarlarımızın temizliği ve hijyenini sağlamaya devam ediyoruz. Yine Bartın Belediyesi olarak Bartın Bilim Eğitimi Derneği ile birlikte ortak hareket ederek, akıllı tarım deneme çalışmalarımızı başlattık. Yine Bartın Belediyesi olarak Toprak Kokan Çocuklar Projemizle, yeni neslin tarıma özendirilmesi, toprakla buluşturulmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Gıdada yeni dönem ‘Yerelde Üret Yerelde Tüket’ yaklaşımıdır. Bu bahisle Bartın çiftçisinin ürettiği ürünleri de kooperatif raflarında yer alması en büyük temennimdir. Tarım Kredi Kooperatifi Marketinin Bartın için hayırlı olması temennisi ediyorum” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bartın Valisi Sinan Güner AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›