“BİZLER ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

28 Kasım 2019 yılında Hakkâri’de şehit olan Furkan Yılmaz’ın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratını veren Bartın Valisi Sinan Güner, “Şehitlerimizin bizler için ülkemiz için yaptıkları fedakârlığı ve ödedikleri bedeli ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimiz ölümsüz sembolleridir” dedi.
Bu haber 2021-03-18 16:43:51 eklenmiş ve 155 kez görüntülenmiştir.

 

Şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

 

 

 

18 Mart Şehitler Günü kapsamında Bartın Valiliği’nde düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine Vali Güner’in yanı sıra AK Parti Bartın milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ile şehidimizin aile fertleri katıldı.

Törende Hakkari Davuş Tepe üs bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu 28 Kasım 2019 tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz’ın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

 

Şanlı tarihimiz ölümsüz sembolleri

 

Bartın Valisi Sinan Güner, 2019 yılında Hakkâri Davuş üs bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Furkan Yılmaz’ın ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etmek için bir araya toplandıklarını ifade etti. Sinan Güner “ Şehitlerimizin bizler için ülkemiz için yaptıkları fedakârlığı ve ödedikleri bedeli ifade etmeye kelimeler yetmez.  Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimiz ölümsüz sembolleridir. Şehitlerimiz kutsal bildiğimiz vatan topraklarının bütünlüğünü korumak adına bu dünyadan göçüp giderken sevdiklerini ailelerini bizlere emanet etti. Bizler şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız” diye konuştu.

Güner, şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerin, evlatlarının başının tacı olduğunu söyleyerek bugün takdim edecek övünç madalyasının Türkiye Cumhuriyetinin verdiği en üst seviyedeki madalyası olduğuna değindi. Vali Sinan Güner sözlerini şöyle tamamladı:

“Sizlere bu madalyayı ve beratı Sayın Cumhurbaşkanımızın adına takdim etmek şahsım çok müstesna çok şerefli bir görevdir. Bu madalyayı devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi saygı ve minnettarlığın bir sembolü olarak kabul edin. Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Furkan Yılmaz’ı ve bütün şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.  Siz değerli şehit yakınlarımız ise sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

 

“Allah Hepsinden Razı Olsun”

 

Devlet Övünç Madalyasının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Şeref Madalyası’ndan sonra verilen en yüksek dereceli ikinci sivil madalya olduğuna dikkate çeken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Akın; “Belediye Başkan Vekilim Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Hakkari Doğanlı Köyü mevki Davuş üs bölgesine yıldırım düşmesi sonu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz’ın ailesine verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih törenine katıldı. Şehidimizin ailesine verilen bu madalya ve berat elbette ailemizin fedakârlığınızın karşılığı olamaz. Zaten bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü bir mücadeleye dünyevi olarak paha biçilmesi mümkün değildir. Bu topraklar üzerinde yüzyıllardır hür bir şekilde yaşıyorsak, bunun sebebi şehitlerimizin kahramanlığıdır. Eğer bayrağımız 780 bin kilometrekare üzerinde özgürce dalgalanıyorsa, bu ülkenin insanı onuruyla, şerefiyle hayatını sürdürüyorsa, şüphesiz bunda en büyük pay şehit ve gazilerimizindir. Ne yaparsak yapalım, göğüslerini vatanları için, milletleri için, bayrakları için, ezanları içip siper etmiş evlatlarımıza olan minnet borcumuzu tam manasıyla ödeyemeyiz. Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilen Şehidimizin değerli ailesine şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakârlıkları, kahramanlıkları sebebiyle teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim birliğimizi, şu beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkeyi korusun. Rabbim vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten muhafaza eylesin” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Bartın Bartın Valiliği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Şehit Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›