Kirazlıköprü Barajı Sulama Tesisi inşaatı ihalesi için onay!

120 milyon TL proje bedelli Kirazlıköprü Barajı Sulama Tesisi inşaatı ihalesi onaylandı.
Bu haber 2021-03-10 22:35:39 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 120 milyon TL proje bedelli Kirazlıköprü Barajı Sulama Tesisi inşaatı ihalesinin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından onaylandığını açıkladı.

 

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 2021 yılı yatırım programına aldınan Kirazlıköprü Sulaması yapım ihalesinin gününün önümüzdeki günlerde belli olacağını açıklayan Milletvekili Tunç, “2017 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Kirazlıköprü Barajı’nın Sulama projelerinin tamamlanmasının ardından Sulama tesisleri inşaatı yapım ihalesi onayı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli tarafından verildi. DSİ’nin 2021 yılı yatırım programına aldığımız Kirazlıköprü Sulaması yapım ihalesinin günü önümüzdeki günlerde belli olacak. Kirazlıköprü Sulaması ile 3 bin 96 hektar tarım arazisi suya kavuşacak, Bartın ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacak. Kirazlıköprü Barajı Bartın İl merkezini taşkınlardan koruyan bir yatırım olmasının yanı sıra yapımını tamamladığımız Hidroelektrik Santralle enerji üretimine katkı sağlayacak. Sulama projesinin hayata geçmesiyle de barajımız Bartın’da tarımsal üretimin artmasını sağlayarak Bartın’ın ekonomisine katkı verecek.  120 milyon TL proje bedelli Bartın için bu önemli yatırım için ihale onayını veren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kirazlıköprü Barajı Sulama Tesisi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›