İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nden yeni kararlar

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Koronavirüs nedeniyle hastanede tedavisi tamamlanıp, genel durumları iyi olan, tıbbi müdahale gereği kalmayan veya hastaneye yatış endikasyonları olmayan, enfekte 50 yaş ve altı vatandaşların negatif PCR sonucu görülene kadar Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdunda izolasyon altına alınmalarına karar verdi.
Bu haber 2021-03-06 11:09:50 eklenmiş ve 113 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner başkanlığında, olağanüstü toplandı.

Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni kararlar alındı.

 

Yeni saat düzenlemesi yapıldı

 

Yeni normalleşme süreciyle ilgili önemli kararlar çıkan toplantıda İlimiz genelinde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi işletmelerin açılış ve kapanış saatlerinin 07:00-20:00 olarak belirlenmesine karar verildi.

 

O karar iptal edildi!

 

Ayrıca İlimiz genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında iş ziyaretleri hariç olmak üzere hayırlı olsun, tanışma gibi toplu ziyaretlerin yapılmamasını, iş sahipleri ve kurum çalışanlarına kapalı su ikramı dışında çay, kahve, tatlı, kuruyemiş gibi hiçbir şekilde ikramlarda bulunulmamasını düzenleyen İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 10.09.2020 tarih ve 64 no’lu kararının 4. Maddesi de iptal edildi.

 

İlave bir karar çıktı!

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin daha önce aldığı karar ile “Koronavirüs ile mücadelede daha etkili sonuçlar alabilmek için ve kapasite artırımı ihtiyacına binaen Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni karantina yurdu olarak belirlenmesine, bu yurtta izolasyon koşullarına aykırı hareket edenlerle birlikte şantiyede kalanlar, mevsimlik tarım işçileri gibi uygun kalıcı ikameti bulunmayan kişilerin de izolasyona tabi tutulmalarına” karar verilmişti.

 

Bu karara ilave olarak Koronavirüs nedeniyle hastanede tedavisi tamamlanıp, genel durumları iyi olan, tıbbi müdahale gereği kalmayan veya hastaneye yatış endikasyonları olmayan, enfekte 50 yaş ve altı vatandaşların negatif PCR sonucu görülene kadar hastalığı başkalarına bulaştırmamaları amacıyla Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdunda izolasyon altına alınmaları kararlaştırıldı. Bu vatandaşların her türlü tıbbi gereksinimlerinin de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtildi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi vaka sayısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›