HES kodu sorgulamadan müşteri kabul edilmeyecek!

Bartın için ek kararlar alan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İlimiz genelinde faaliyet gösteren restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerlerine HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edilmemesine karar verdi. 65 yaş üstü vatandaşların da yoğunluk olan saatlerde toplu taşıma kullanması yasaklandı.
Bu haber 2021-03-03 13:19:49 eklenmiş ve 273 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Vali Sinan Güner başkanlığında olağanüstü şekilde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1 Mart’taki toplantıda alınan kararlara ilave yeni kararlar alırken bazı kararlarda ise düzeltme yaptı.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İlimiz genelinde faaliyet gösteren restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri ile ilgili düzenlemelere ilave olarak bu iş yerlerine HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edilmemesine karar verdi.

 

1 Mart’ta gerçekleştirilen toplantının ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırmıştı. Bu vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmamalarına dair daha önce alınan karar da iptal edildi.

 

Bu saatlerde toplu taşıma yasak!

 

Ancak toplu taşımanın öğrenci ve çalışanlardan dolayı en yoğun olduğu 08:00/09:00 ile 17:00/18:00 saatleri arasında 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu yoğunluktan etkilenmeler ve olası bulaş riskinden korunmaları amacıyla şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmamaları kararlaştırıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı genelgeleri gereği olarak İlimiz genelinde çalışanlar için uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında mesai uygulamasını düzenleyen İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin ilgili kararları da iptal edildi.

 

Paket servis için saat düzenlemesi

 

İlimiz genelindeki market, bakkal, manav, kasap, tekel bayii, büfe ve kuruyemişçilerin sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı 07:00 ile 20:00 saatleri arasında faaliyet göstermelerine, bu iş yerlerinin 20:00-21:00 saatleri arasında paket servis ve ya gel al şeklinde, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 21:00’dan 24:00’ a kadar paket servis şeklinde alkol satışı hariç hizmet vermelerine karar verilmişti. Alkol satışı hariç paket servis saati yeni alınan kararlar saat 20.00’a çekildi. Yani yeni kararla bu işyerleri 20.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilecek.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi normalleşme koronavirüs vaka sayısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›