Olası afet riskleri masaya yatırıldı!

Bartın’ın afet riskinin değerlendirildiği ve İlimiz afet risklerini azaltmaya yönelik hedeflerin belirlendiği “İl Afet Risk Azaltma Planı” toplantısında konuşan Vali Sinan Güner, etkili bir risk analizinin önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı.
Bu haber 2021-02-26 14:55:35 eklenmiş ve 104 kez görüntülenmiştir.

 

 

“İl Afet Risk Azaltma Planı” ele alındı

 

 

İlimiz afet risklerini tanımlamaya ve azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirlemek amacıyla düzenlenen “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Üst Düzey Tanıtım Toplantısı” Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Pandemi tedbirleri nedeniyle Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutan Vekili, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı’nın afete müdahalede özverili çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Sinan Güner, afet sonrasında alana en kısa sürede ulaşma, yardım ve arama kurtarma noktasında başarılı bir ülke olduğumuzu söyledi.

 

İlimizde de güvenli bir yaşamın sağlanması, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, afet risk azaltma bilincinin oluşturulması, kaynakların etkili kullanımının sağlanması, paydaşlar arasında işbirliğinin arttırılmasının amaçlandığını kaydeden Vali Güner, bu amaçla tanıtımı yapılacak olan “İl Afet Riski Azaltma Planı” hazırlığı konusunda İlimize hizmet veren bölge müdürlükleri dâhil, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanlıkları, kaymakamlıkların en yüksek desteği sağlamaları gerektiğine vurgu yaptı.

 

Vali Güner, afet ve acil durum risk azaltma, müdahale ve iyileştirme il planının mahallî idareler ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde hazırlanması gerektiğinin önemine değindi.

 

Ayrıca mevcut riskleri öngörüp afete dönüşmeden tedbir alınmasını, bu risklerin ortadan kaldırılabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken çalışmaları ortaya koyan bu planı son derece önemsediğinin altını çizen Vali Güner, bundan sonraki süreci de yakinen takip edeceğini ifade ederken etkili bir risk analizinin önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı.

Vali Sinan Güner’in konuşmasının ardından İlin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleri, izleme ve değerlendirme başlıklarından oluşan İRAP hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan tanıtım ve ilin afet riskinin değerlendirildiği bir sunum yapıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Afet Riski Azaltma Planı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›