Normalleşme umutları arttı!

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu illere göre haftalık vaka sayılarının ardından Bartın Valiliği, normalleşme için vaka sayılarındaki düşüşün devamlılığının gerekli olduğuna vurgu yaptı. Bir önceki haftaya göre vaka sayısında yüzde 30’luk azalma görülen Bartın’da kafe ve restoranların yeniden açılması için umutlar artarken il genelindeki vakaların neredeyse tamamının il dışı temaslı olduğu dikkat çekti.
Bu haber 2021-02-24 10:33:58 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

 

Vaka sayımız yüzde 30 düştü!

 

Nilay Meryem Çömlek- ÖZEL HABER

 

Sağlık Bakanlığı, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Buna göre; 8-14 Şubat tarihleri arasında haftalık vaka sayısı 44,69 olan Bartın’da 15-21 Şubat tarihlerini kapsayan haftadaki vaka sayısı 31,16’ya geriledi.

 

Bartın Valiliği, vaka sayısında yüzde 30’luk azalma görülen Bartın’da normalleşmenin başlaması için bu düşüşün devam etmesi gerektiğini açıkladı.

 

Bartın’daki vakalarının neredeyse tamamının il dışı temaslı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, il dışından gelenler için uyarıda bulunuldu. Yapılan açıklamada; “Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka sayımızda yüzde 30’luk bir azalma görüşmüştür. Normalleşmenin başlaması, işyerlerinin açılması için vaka sayımızdaki düşüşün devam etmesi gerekmektedir. İlimizdeki vakaların neredeyse tamamının kaynağı il dışı temastır. İl dışında yaşayan hemşehrilerimizden kendi büyüklerinin ve sevdiklerinin sağlığı için Bartın’a ziyaretleri azaltmalarını, zorunlu hallerde gelmişlerse maske, mesafe, temizlik kurallarına uymalarını, yakın temastan ve kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınmalarını rica ediyoruz.” denildi.

 

Bir çağrı da esnaf odalarından

 

Valiliğin paylaşımının ardından bir çağrı da Bartın’daki esnaf odalarından geldi.

“İş yerlerimizin açılması herkesin alacağı ve uyacağı tedbir ve kurallara bağlı. Lütfen, esnafımız artık işyerlerini çok özledi. Hep birlikte Bartın, kurallara uyalım esnafımıza sahip çıkalım.” diyen hizmet sektöründeki birçok esnafın bağlı olduğu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, normalleşme için herkesi kurallara uymaya çağırdı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Sağlık Bakanlığı normalleşme
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›