YERALTI BARAJI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Bartın Ulus Bahçecik Yeraltı Barajı inşaatının devam ettiğini açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız “Bahçecik Yeraltı Barajının gövde yüksekliği Temelden 29,3 metre olacak ve Yeraltı Barajının tamamlanması ile Bartın iline içme suyu sağlayan Bahçecik kaptajına yıllık 372 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu sağlayacaktır” dedi.
Bu haber 2021-02-24 14:32:40 eklenmiş ve 215 kez görüntülenmiştir.

 

 

372 bin metreküp ilave içme suyu sağlayacak

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bartın ve Amasra İlçesine içme suyu temin edilen Bahçecik (Ulupınar) Kaynağındaki debinin özellikle Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında yetersiz kalması nedeniyle, Bahçecik kaynağına ilave su temini için Bartın Ulus Bahçecik Yeraltı Barajı inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı. 

 

Barajın tamamlandığında 372 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu  sağlayacağını ifade eden Genel Müdür Yıldız “Bahçecik köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzey batısında Ova Çayı üzerinde inşa edilen Bahçecik Yeraltı Barajının gövde yüksekliği Temelden 29,3 metre olacak ve Yeraltı Barajının tamamlanması ile Bartın iline içme suyu sağlayan Bahçecik Kaptajına yıllık 372 bin metreküp ilave İçme ve kullanma suyu  sağlayacaktır” dedi.

 

“Mümbit topraklarını su ile buluşturuyoruz”

 

Bartın ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve taşkınların azalmasın da önemli rol oynadığını kaydeden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bartın iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bartın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

“Modern sulama projelerini uygulamaya koyuyoruz”

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.  Bartın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve taşkınların azalmasın da önemli rol oynamaktadır.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Devlet Su İşleri Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız Bartın Ulus Bahçecik Yeraltı Barajı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›