Tepki yağdı

Kazpınarı bölgesinde devrilen elektrik direği nedeniyle Amasra’nın bir bölümüne su kesintileri yaşandı. Çakraz’da ise vatandaşlar hem elektriksiz hem susuz kalınca tepki yağdı.
Bu haber 2021-02-17 16:47:37 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

Vatandaşlar hem elektriksiz hem de susuz kaldı

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın il genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, bu kez daha çok sahil bölgelerini vurdu.

Amasra, Çakraz ve Kurucaşile merkez ile köylerde etkisini gösteren kar nedeniyle yaşanan elektrik ve su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi.

Kar yağışının başladığı ilk gün Amasra’nın Kazpınarı bölgesinde yıkılan bir elektrik diğeri nedeniyle pek çok bölge hem elektriksiz hem de susuz kaldı. Sorunu gidermek için çalışan ekipler yetersiz olunca Kaleşah Mahallesi susuz, Çakraz bölgesi ise hem elektriksiz hem de susuz kaldı. Bölgede kesintiler üçüncü gününü geride bırakırken soğuk havada çaresiz kalan vatandaşlar isyan etti.

Konuyla ilgili Amasra Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ekiplerin Başkent EDAŞ ekipleri ile birlikte elektrik kesintisi nedeniyle su verilemeyen iki mahalleyi yeniden su ile buluşturmak için zorlu şartlar altında çalışıldığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada; “Saygıdeğer Amasralılar; ilçemiz Kazpınarı mevkii TM-2 nolu ishale istasyonumuzda elektrik kurumuna ait iletim direğinin devrilerek ve gerisinde yer alan 200 metre uzunluğunda elektrik hattının kopması sebebi ile Kaleşah Mahallesi ve Fatih Mahallesine su verilememektedir. Dün geceden bu yana belediye ve Enerji-Sa ekiplerince ortaklaşa gerekli çalışmalar aralıksız devam etmekte olup söz konusu onarımların bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

Yapılan açıklamaya Amasra İl Genel Meclis Üyesi Bekir Karabacak da yanıt vererek “Yaklaşık 4 yıl önce AFAD’Dan gelen kaynak ile jeneratörler alınmıştı. İhtiyaca göre başka yerlere konulduysa acil durumlarda su depolarına nakledilebilirlerdi.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Amasra elektrik kesintisi Çakraz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›