“Bu proje için üzerimize düşeni yapıyoruz”

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Tesisin yapımının tamamlanmasıyla birlikte İnkumu’nda bulunan vahşi depolama alanı kapatılacak. Bu tesis çevrenin korunması ve atıkların yeniden kazanılmasını sağlayacak. Bu önemli çalışma ile şehrimizin önemli bir problemi de çözüme kavuşturulacak. İlimize en güzel şekilde hizmet vermek için Bartın Belediyesi olarak üyesi olduğumuz Mahalli İdareler Birliği’nde bu proje için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Bu haber 2021-02-16 09:46:18 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

 

Mahalli İdareler Birliği toplantısı geçtiğimiz günlerde Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda yapıldı.

 

Bartın Valisi Sinan Güner Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da katılırken toplantıda Bartın İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin işletilmesi ile ilgili  ihale gerçekleştirildi.

 

Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi alanından çıkacak metan gazından elektrik enerjisi üretilmesi karşılığı tesisin işletilmesi ve üretilecek elektrik enerjisinden elde edilecek gelir üzerinden idareye pay verilmesi işi 10 yıllığına ihale edildi.

 

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi alanından çıkacak metan gazından elektrik enerjisi üretilmesi karşılığı tesisin işletilmesi ve üretilecek elektrik enerjisinden elde edilecek gelir üzerinden idareye pay verilmesi işi 10 yıllığına ihale edildi. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin İller Bankası tarafından inşaat işinin bitirilmesinin akabinde yüklenici firma tesisteki geri dönüşüm, kompost ünitesi ve Lot alanlarını bir bütün halinde işletecek. Aynı alan üzerine ihaleyi alan firma tarafından kurulacak olan Çöpten Elektrik Üretim Tesisinde elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Bartın Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“Üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz”

 

Başkan Akın; “Tesisin yapımının tamamlanmasıyla birlikte İnkumu’nda bulunan vahşi depolama alanı kapatılacak. Bu tesis çevrenin korunması ve atıkların yeniden kazanılmasını sağlayacak. Bu önemli çalışma ile şehrimizin önemli bir problemi de çözüme kavuşturulacak. İlimize en güzel şekilde hizmet vermek için Bartın Belediyesi olarak üyesi olduğumuz Mahalli İdareler Birliği’nde bu proje için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Mahalli İdareler Birliği Mahalli İdareler Birliği Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›