Hamsi Tarlaağzı’ndan karaya çıkarılacak

Hamsi avcılığına getirilen kısıtlamanın 7 Şubat’ta kaldırıldığını duyuran Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bartın’da avlanılacak hamsinin karaya çıkarılacağı çıkış noktası olarak Amasra İlçesi Tarlaağzı Balıkçı Barınağı’nın belirlendiğini açıkladı.
Bu haber 2021-02-12 12:53:20 eklenmiş ve 139 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce, Karadeniz'in büyük bir bölümünde avlanan hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında ve et verimlerinin de düşük olduğu tespit edilmesi üzerine hamsi avı yasaklanmıştı.

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hamsi avcılığına getirilen kısıtlamanın 7 Şubat’ta kaldırıldığını duyuran Amasra İlçesi Tarlaağzı Balıkçı Barınağı’nın Bartın’da avlanılacak hamsi balığının karaya çıkarılacağı çıkış noktası olarak  belirlendiğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Bakanlığımızca Hamsi avcılığına getirilen kısıtlama, 7 Şubat 2021 tarihi 00.01 saatinden itibaren kaldırılmıştır. Ancak ek tedbirler uygulanmak kaydıyla avcılık faaliyetine izin verilecektir. Bu kapsamda;  İlimizde avlanılacak hamsi balığının karaya çıkarılacağı çıkış noktası olarak İlimiz Amasra İlçesi Tarlaağzı Balıkçı Barınağı belirlenmiştir. Bununla birlikte; Avcılık yapmak isteyen balıkçı gemisi yetkilisi/sorumlusu tarafından İl/İlçe Müdürlüğüne yazılı müracaat edilerek avcılığa refakat için personel görevlendirilmesi talep edilecek. Avlanılan hamsiler belirtilen karaya çıkış noktasından İl/İlçe Müdürlüğü gözetiminde karaya çıkarılacak, Gemilerde, avlanılan balığın elenmesinde kullanılın elek sistemi ve tambur olmayacak veya çalışmayacak şekilde mühürlenecek. Balık unu ve yağı fabrikalarına gönderilen ürüne, işletmenin bulunduğu yerdeki İl/İlçe Müdürlüğü personelinin kontrolü sağlandıktan sonra giriş izni verilecektir. Bu şartlarda avcılığına izin verilen Hamsi balığının avlanılabilir yasal boy sınırı olan 9 cm'den küçüklerinin avcılığına izin verilmeyecektir.”



ETİKETLER : Bartın hamsi avı Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›