Çomak: “Sorunların takipçisi olacağız”

Amasra’ya yapılmak istenen termik santrale asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak Bartın’ın gündemine sahip çıkmayı ve sorunların takipçisi olmayı sürdüreceklerini söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, “CHP olarak, esnafımıza nefes aldıracak 17 talebimiz ile çözüm için her türlü kanun teklifini hazırlayacak, TBMM Genel Kurulu’na indirecek ve esnafın sesi olacağız” dedi.
Bu haber 2021-02-12 12:52:01 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, başkanlığında toplanan CHP Bartın Merkez İlçe Yönetim Kurulu, Bartın ve ülke gündemindeki konuları masaya yatırdı.

İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda ele alınan gündem maddeleri hakkında bilgiler veren Çomak, Yönetim Kurulu’na getirilen yeni ek sorumlulukların yanı sıra 20 Ocak 2021 tarihinde, CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı önderliğinde, Safranbolu’da gerçekleştirilen, Genişletilmiş Bölge İlleri (Bartın, Karabük, Kastamonu, Zonguldak) toplantısı hakkında bilgilerin katılımcılarla paylaşıldığını söyledi.

 

Yoğun gündemle toplandı

 

Partiye yeni üye kazandırmak için yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda ayrıca Ocak ayında yağan karın ardından Bartın il genelinde, ilçe, belde ve köylerimizde binlerce vatandaşın mağduriyetine sebep olan ve yer yer 8 güne kadar süren elektrik kesintisi sürecinde parti olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

Zonguldak İdare Mahkemesi’nin 17 Eylül 2020 tarihinde durdurma kararı verdiği Bartın Halk Otobüsleri Hat İhalesi ile ilgili yaşanan yeni gelişmeler hakkında da fikir alış verişinde bulunulan CHP merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısına asıl damga vuran gündem maddesi ise Amasra’ya HEMA tarafından yapılmak istenen termik santral sürecine ilişkin yaşanan son gelişme oldu. 4 Şubat Perşembe günü Ankara'da yapılan İDK (İnceleme ve Değerlendirme Kurulu) Toplantısı'nda, 15 yıldır Amasra’ya yapılmak istenen termik santralin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) sürecinin durdurulması kararı ve CHP’nin bu konudaki net duruşunun bir kez daha vurgulandığı toplantıda, bu konudaki kararlı ve haklı mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği belirtilirken, “Amasra’ya termik santral yaptırmayacağız” sloganının altı bir kez daha kalın bir şekilde çizildi.

 

Çomak: “Sorunların takipçisiyiz”

 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, parti olarak il ve ilçe örgütleriyle Bartın'ın gündemine sahip çıkmayı ve ilimizin sorunlarının takipçisi olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Çomak, şunları söyledi:

“Bozuk ekonomi, ağır vergiler, yönetilemeyen pandemi Bartın esnafını da kötü etkiledi. Faturalar ödenemedi. Sicil affı gelmedi. İcralar durmadı. Stopaj kalkmadı. İktidara göre dolar artışının ve kötü ekonominin sorumlusu dış güçler, enflasyonun sorumlusu ise esnaf. İktidar her başarısızlığı başkasının üzerine atmayı bırakmalı ve artık gerçekle yüzleşmelidir. Esnafa kredi ertelemesi yok, kira desteği yok, vergi affı yok! Esnafı kaderine terk ettikleri yetmez gibi kötü ekonomiden de esnafı sorumlu tutuyorlar.

 

“Türkiye’de her gün 273 esnaf kepenk kapattı”

 

Esnafa kredi veriyorlar, dükkânı kapattırıp krediyi öde diyorlar. Yetersiz kira yardımı yapıp, bir de stopaj vergisini ver diyorlar. Biriken faturalar da cabası! 2020 yılında 99 bin 588 esnaf iş yerini kapattı. Bu her gün ortalama 273 esnafın kepenk kapattığı anlamına geliyor. Bu tablonun sorumlusu açık ve net AKP yönetimidir.

Bu süreçte, esnafımızla her fırsatta bir araya geleceğiz, onlara ziyaretlerinde bulunacağız. Söz veriyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, esnafımıza nefes aldıracak 17 talebimiz ile çözüm için her türlü kanun teklifini hazırlayacak, TBMM Genel Kurulu’na indirecek ve esnafın sesi olacağız. Ekonomi, hukuk ve politika olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerin bir an önce son bulduğu; ülkemizde hak, hukuk ve adaletin hüküm sürdüğü; ayrıştığımız değil bir arada olduğumuz bir Türkiye’de, sağlıklı güzel günlerde buluşmayı temenni ederim.”

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak esnaf sorun
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›