Uyarı üzerine uyarı yapılıyor!

Bartın’da ve tüm yurtta hava sıcaklığı hissedilir derecede azalıyor, hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan, Çankırı, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Kırıkkale'de kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Bartın’da kar kalınlığının 1 metreyi aşacağı tahmin ediliyor.
Bu haber 2021-02-12 09:57:38 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nce yapılan uyarılara göre; halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü (bugün) kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Bugün Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde 6 ila 15 derece arasında hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor.

 

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor.

 

Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

 

Bartın’da kar 1 metreyi aşacak

 

Ocak ayındaki kar miktarını bir hafta gecikmeyle de olsa tutturan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Zonguldak, Bartın ve Karabük için “felaket” uyarısı yaptı. Ökten, “Buradan Batı Karadeniz’e son güncellemeler ışığında afet uyarısı yapabilirim çünkü elimde ciddi kanıtlar var. Panik yapmadan Zonguldak, Bartın ve Karabük önlem almalı. Belediyeler büyük bir hazırlık yapmalı. Bu geçen sistemden net daha güçlü. Kar hiç ama hiç durmuyor” şeklinde paylaşım yaptı. Ökten, 20 Şubat 2021 tarihinde Zonguldak ve Bartın’da kar kalınlığının 104.7 santimetreye ulaşacağını iddia etti.

 

ETİKETLER : Bartın Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu Meteoroloji kar yoğun kar yağışı uyarı kar yağışı uyarısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›