2 milyonluk proje için bilgilendirme yapıldı

“Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor Projesi” kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, projenin en az 2 milyon TL’lik bir proje olduğunu ifade ederek Kozcağız’ın Bartın’a seracılıkta örnek olacağını söyledi.
Bu haber 2021-02-12 09:47:14 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kozcağız Belediyesi tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunulan “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Kozcağız Terminal Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Bartın İŞKUR İl Müdürü Ali Solak, Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu ve vatandaşlar katıldı.

 

Karaman: “Kozcağız Bartın’a örnek olacak”

 

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman toplantıda yaptığı konuşmada Kozcağız’ın Bartın’a seracılıkta örnek olacağını ifade ederek “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor adıyla bir proje hazırladık ve projemiz kabul edildi. Bizde Belediye olarak projenin yüzde 20’sini karşılayacağız. Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca’da kursiyerlerimize eğitim verilecek. İŞKUR olarak da el emeğine karşılık belli bir ücret gönderecek. Halk Eğitim Müdürlüğümüz eğitici olarak destekleyecek. Kozcağız’da bir ilki başlatmış olacağız ve Kozcağız’ın Bartın’a seracılıkta örnek olacağına inanıyorum. Daha modern daha güzel yaptığımız zaman ben bu işin amacına ulaşacağına inanıyorum. Bu, bu işi seven çiftçi kardeşlerimizin başarısı olacak. Çünkü onlar üretecek, onlar başaracak” dedi.

 

“Bu yatırım en az 2 milyon TL”

 

Projenin en az 2 milyon TL’lik bir proje olduğunu kaydeden Karaman, “Halkımızda ‘Bu işle uğraşılmaz, bu işten para kazanılmaz’ şeklinde bir düşünce var ama durum öyle değil. Şimdi köylünün ürettiği her türlü sebzeye ve meyveye ihtiyaç var. Burada yapacağımız bu yatırım en az 2 milyon TL. Bu milletimize hizmet etmek için, milletimizin ufkunu açmak için yapılan bir fedakarlık bu. Bu işe bir kazanç olarak başlanırsa bu proje başarılı olacaktır. İnsanoğlunun başaramayacağı hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

 

Önder: “İlimizde ilk kadın kooperatifimiz olacak”

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder da projeyi önemsediklerini vurgulayarak “Tarım Müdürlüğümüz ve paydaşlarımızla birlikte biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Bölge itibariyle tarımsal alanda yoğun olarak bir kadın nüfusuna sahibiz. Ama kadınlarımız hep bu işin gizli kahramanları olarak kalıyoruz. İlimizde de ilk kadın kooperatifimiz olacak. Bizim avantajımız bu yola kamu kurumlarının ciddi desteğiyle yola çıkılması olacak. Bu ilimiz için çok büyük bir avantaj. Bugün birçok kooperatif bunların yoksunluğunu yaşarken biz alt yapımızı çok iyi hazırlamış bir şekilde yola çıkıyoruz. Sizlerden de bu işe gerçekten dört elle sarılmanız. Bizler bütün kamu kaynaklarıyla birlikte sonuna kadar sizin destekçiniz olmaya devam edeceğiz ve bu yolu beraber yürüyeceğiz.  Ben bu projenin başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanda Türkiye genelinde ses getirebilecek ve bir pazarlama ağına sahip olabileceğini düşünüyorum” dedi.

 

Solak: “Proje heyecan verici”

 

Projenin heyecan verici bir proje olduğunu dile getiren Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Solak ise istihdam vurgusu yaparak “Bizde İŞKUR olarak çeşitli programlar düzenliyoruz. Bunlardan en önemlisi de işgücünün eğitimi. Nerede iş gücü sağlanırsa ona yönelik iş birliklerimiz oluyor. Burada Kozcağız Belediye Başkanımızın önderliğinde hayata geçirilmiş bu proje gerçekten heyecan verici. Gerçekten amacına ulaştığında burada bir şeyleri değiştirecek bir proje. Kendisine de bu emeklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Bizde kursiyer ücreti olarak katılımcılara 30 TL gibi bir ödememiz oluyor. Tabi bu bir ayağı. İnşallah yapılacak seralarda daha çok istihdam olacak. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından ziraat teknikerlerince bilgilendirme gerçekleştirilirken 12 Şubat Cuma günü (bugün) Hasankadı ve Kumluca Beldesinde de bilgilendirme toplantısı yapılacak.

 

Proje kapsamında Kozcağız’da 30 adet 520 metrekarelik seraların kurulumu gerçekleştirilecek. Kozcağız, Hasankadı, Kumluca Beldelerimiz ve çevre köylerinde ikamet eden işsiz kadınlar ve genç çiftçi adaylarına sertifikalı mesleki eğitim kurslarından örtü altı sebze yetiştiriciliği ve iyi tarım uygulamaları verilecek. 15 bin 600 metrekarelik alanda tarımsal üretim yapılması hedeflenmektedir. Proje 18 aylık sürede tamamlanacak. Proje sonunda belirlenen çiftçilerimize seralar 5’er yıllığına tahsis edilecek.

 


ETİKETLER : Bartın SOGEP Kozcağız BAKKA Kozcağız Belediyesi Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›