Bartın için alınan yeni kararlar açıklandı!

Bartın Valiliği, İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı yeni kararları açıkladı. Buna göre; İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilirken bu kapsamda kalan eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen, çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların otobüs, minibüs, dolmuş gibi şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanma kısıtlamasından muaf tutulacak.
Bu haber 2021-02-09 17:30:12 eklenmiş ve 123 kez görüntülenmiştir.

 

 

İşte o kararlar ve kısıtlamadan muaf tutulacaklar…

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz Salı günü Vali Sinan Güner başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplandı. Toplantıda yine birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni kararlar alındı.

Alınan kararlar Bartın Valiliği tarafından kamuoyuna açıklandı. İşte Bartın için alınan o kararlar…

 

15 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime geçiliyor

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 28.12.2020 tarih ve 79 nolu kararının 7. maddesi ile “İlimiz genelindeki ilkokullar, ortaokullar, liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları, destekleme ve yetiştirme kursları, takviye kursları ve diğer yaygın eğitim kursları, her kademedeki özel okullar ve kurslarında (anaokulları hariç) yapılacak eğitim/öğretim faaliyetlerinin 04 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yolu ile devam etmesine,” karar verilmişti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararlaştırılmış olup bu çerçevede; İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesine karar verildi.

 

Toplu taşıma kısıtlamasından muaf tutulacaklar

 

Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 tarih ve 76 nolu kararının 7. maddesinde belirtilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince muaf tutulması kararlaştırıldı. Bu kapsam ilk madde kapsamında kalan eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların otobüs, minibüs, dolmuş gibi şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verildi.

 

Sevgiler Günü için saat ayarı yapıldı

 

Ayrıca 14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00-24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi-Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunacaklar.

Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.  

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği pandemi koronavirüs koronavirüsle mücadele Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›