Kozcağız Barajı tamam, Avara-Karaman arasında son rötuşlar!

Kozcağız Barajı ve Bartın-Kurucaşile yolundaki çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, “Kozcağız Barajı tamam, Bartın-Kurucaşile yolunda Avara-Karaman arasını 5 dakikaya düşürecek kesimde son rötuşlar. CHP ve dostları, Üniversiteleri karıştırarak, sokağa anarşiyi nasıl yayabilirim derdinde iken AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan millete hizmet derdinde. Teşekkürler AK Parti, teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan” dedi.
Bu haber 2021-02-05 09:51:22 eklenmiş ve 274 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın’da son aşamaya gelen yatırımlar hakkında değerlendirmede bulundu.

 

Kozcağız Barajı’ndaki çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Milletvekili Tunç, “Kozcağız Barajı tamam. Baraj içinde kalan Kumluca yolunun yapımı ve Kamulaştırma ile köy nakli çalışmalarımızın ardından su tutmaya başlıyoruz. Bartın Kozcağız Barajı sulama ile birlikte taşkın riskini de azaltacaktır. Kozcağız Barajında depolanacak su ile 24 bin 600 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup diğer taraftan Kozcağız Ovasında ve Bartın ilimizde meydana gelebilecek taşkın riski azaltmış olacaktır.” dedi.

 

“5 dakikaya düşürecek kesimde son rötuşlar”

 

Çalışmaların devam ettiği Bartın-Kurucaşile yolundaki çalışmalarla ilgili son durumu da aktaran Tunç, “Bartın-Kurucaşile yolunda Avara-Karaman arasını 5 dakikaya düşürecek kesimde son rötuşlar. Kurucaşile yolu tüneller; T1-1100 metre Çakraz-Avara, T2-1600 metre Cumayanı, T3-2350 metre Dizlermezeci-Meydan, T4-4600 metre Karaman-Tekkeönü, T5-3100 metre Tekkeönü-Kurucaşile, toplam tünel uzunluğu 12 bin 750x2= 25 bin 500 metre. 3 tünel tamam, 2 tünelde çalışmalar devam ediyor. Avara-Karaman arası 5 dakikaya indi. Meşhur Hacı Mahmut Yokuşumuz tarihe karışıyor. AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanımız Mustafa Ergin, Avara’dan Karaman’a kadar yeni yoldan geçti, tüneller viyadükler, köprüler sayesinde dağları vadileri 5 dakikada aşarak Karaman’a ulaştı. CHP ve dostları, Üniversiteleri karıştırarak, sokağa anarşiyi nasıl yayabilirim derdinde iken AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan millete hizmet derdinde. Teşekkürler AK Parti, teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan.” diye konuştu.  

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız Barajı Kurucaşile yolu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›