SOGEP Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Yapıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2021 yılı SOGEP Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Vali Güner, başkanlığında çevirim içi olarak yapıldı. Ardından da Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bu haber 2021-02-04 16:47:04 eklenmiş ve 157 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda video konferans sistemi üzerinden çevirim içi gerçekleştirilen Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı (SOGEP) bilgilendirme ve eğitim toplantısı Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

Toplantıda programın tanıtımı yapılırken başvuru koşulları, örnek proje konuları ve başarılı bir SOGEP projesi yazmak için nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.

Projeye yapılacak ön başvuruların 26 Şubat 2021 saat 16.00’ya kadar http://www.bakka.gov.tr/Sogep adresi üzerinden yapılması gerektiği belirtildi.

 

“Projeler üretim ve istihdam amaçlı olacak”

 

Daha sonra da Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TSO Başkanı Halil Balık’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ali Solak, Valilik Proje Ofisi Koordinatörü Ayşegül Yaylı, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, BAKKA Bartın Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Sorumluları Aytekin Yıldırım ve Barış Ata, TSO Akademik Danışman Bayram Dündar, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ile Oda Proje Sorumlusu Sena Kasapoğlu katıldı.

Toplantıda ilgili yetkililer tarafından SOGEP programı kapsamında Fide Yetiştirme Serası ve Kadın Kooperatiflerinin kurulması hususunda bilgiler aktarıldı.

Toplantıyı değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “Gerçekleştireceğimiz projeler üretim ve istihdam amaçlı olacak. Her alanda gelişen ve sürekli yenilenen teknolojiye ayak uydurmaya çalıştık. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının (SOGEP)  amacına uygun  projeleri değerlendirme adına toplandık. Sayın Valimiz Sinan Güner'in destekleri ve girişimleriyle yapılan toplantılarda gözlemlediğimiz hususları bir araya gelerek proje olarak hayata geçirebilirlik kısmında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunlardan biri de dezavantajlı kesimlerin ve kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanması için Kadın Kooperatiflerinin oluşturulması, fide yetiştiriciliği için seraların kurulması projesi. Bu proje ile vatandaşlarımızı yerli tohum üretime teşvik etmek, dışa bağımlılığı azaltmak amaçlanmakta. Bu sayede yerel dinamikler harekete geçerek, yoksulluk ve göçün de önüne geçilmiş olacak” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği BAKKA SOGEP Bartın TSO
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›