Bartın Belediyesi’nden yüzde 50 hibe desteği!

Bartın Belediyesi mücavir alanındaki 23 köy ve mahalleyi kapsayacak “Yonca ve Silajlık Mısır Tarımını Geliştirme Projesi” hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, yem bitkileri tarımını geliştirmek ve desteklemek amacıyla hazırlanan proje kapsamında Bartın Belediyesi bütçesinden yüzde 50 hibe desteği vereceklerini açıkladı. Proje ile köylerdeki hayvancılık işletmeleri, yem maliyetlerinde tasarruf sağlayacaklar.
Bu haber 2021-02-04 11:40:31 eklenmiş ve 169 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Gül’ü ve Ziraat Mühendisi Ozan Mankadak’ı ziyaret etti.

 

Başkan Akın’a ziyaretlerinde Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık ve Ahmet Kömeç ile Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de eşlik etti.

 

Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında kurulan Tarım Komisyonu ile ilgili bilgi verdi.

 

Tarım Komisyonunda şehrimizde tarımın gelişimine katkı sağlayacak projelerin tespit edilip, iletilen projelerin değerlendirildiğini belirten Akın, çiftçilere gereken desteği vereceklerini ifade etti.

 

“Çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz”

 

Başkan Akın, yaptığı konuşmasında; “Bizim sorumluluk alanımızda mücavir alan içerisinde olup tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde ne gibi destekler verebileceğimizi değerlendiriyoruz. Yeni kurulan Tarım Komisyonu’na iletilen projeleri inceleyeceğiz. Tarımın gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit etmek için çaba göstereceğiz. Çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını bu komisyonumuzda değerlendireceğiz. Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için Komisyonumuz ciddi bir çalışma yapacak” dedi.

 

“Yüzde 50 hibe desteği”

 

Gerçekleştirilecek olan projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Akın; “Bartın Belediyesi Mücavir Alan Köylerini kapsayacak Yonca ve Silajlık Mısır Tarımını Geliştirme Projesi hazırladık. Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan bu proje mücavir alanındaki 23 köy ve mahallerini kapsayacak. Projemizin amacı yem bitkileri tarımını geliştirmek ve desteklemek. Bu kapsamda da başvuru yapan her bir çiftçimize ortalama 5 dönüm alanda yonca ve silajlık mısır yetiştiriciliği yapmak üzere ihtiyaç duyulan tohumluk ve kompoze gübre için Bartın Belediyesi bütçesinden yüzde 50 hibe desteği vereceğiz. Proje ile köylerimizdeki hayvancılık işletmeleri yem maliyetlerinde tasarruf sağlayacaklar. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Tarım Komisyonu çiftçilere destek
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›