2021 yılında planlanan yatırımlar konuşuldu

Yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda 2020 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2021 yılında planlanan yatırımlar ele alındı. İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Sinan Güner, İlimizde 2020 yılı içerisinde; 311 projede çalışma yapıldığını açıklarken tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre yatırımların sektörel değerlendirmesini yaptı.
Bu haber 2021-01-27 17:34:35 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Koordinasyon Kurulu yeni yılını ilk toplantısı Vali Sinan Güner başkanlığında çevrimiçi olarak  yapıldı.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2021 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Bartın Milletvekilleri TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç ve Av. Aysu Bankoğlu, Belediye Başkan Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Adem Topaca, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş,  İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri,  İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Sinan Güner, İlimizde 2020 yılı içerisinde; 311 projede çalışma yapıldığını açıkladı. Bu projelerin toplam bedelinin 8 milyar 501 milyon 95 bin TL olduğunu, tahsis edilen ödenek miktarının ise 1 milyar 387 milyon 432 bin TL olduğunu aktaran Vali Güner, bu ödeneklerden 1 milyar 226 milyon 967 bin TL harcama yapılarak yüzde 88,43’lük bir nakdi gerçekleştirme sağlandığını kaydetti.

Vali Güner, bu süreçte 311 projeden 164’ünün tamamlandığını söylerken 92 projede faaliyetlerin devam ettiğini 21 projenin ihale aşamasında, 3 projede ise yer teslimi yapıldığını belirtti.

Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 7 milyon 360 bin TL bedelli proje yürütüldüğünü ve 16’ sının 2020 yılı içerisinde tamamlandığını, 1’inde de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Güner, yatırımları tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirmesini yaptı. Yapılan bu değerlendirmeye göre sıralama; 266,3 milyon TL ile Ulaştırma sektörü sonrasında 119,3 milyon ile Tarım-Orman, 758,2 milyon TL, Enerji, 39 milyon TL ile Eğitim, 20,1 milyon TL ile diğer kurum hizmetleri, 19,9 milyon TL ile Sağlık sektörü şeklinde oldu.

Vali Güner, kurumlara yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken 2020 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2021 yılında planlanan yatırımların sunumları ile devam eden toplantıda sorumlu kurum ve kuruluşlardan bilgi alındı.

Meclis’teki odasından toplantıya katılan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç da Bartın’da 8,5 milyar TL tutarındaki kamu yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerin söyledi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Koordinasyon Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›