“Bartın bu yaşananları hak etmiyor”

Bartın’da kar yağışı nedeniyle birçok bölgede günlerdir yaşanan elektrik kesintilerine bir tepki de CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş’tan geldi. Yaşanan bu süreçte ihmali olan sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini belirten Karakaş, “Pazar gününden bu yana yaşanan bu olumsuzlukları yaşanan ağır kış koşullarına, kar yağışından kaynaklanan birkaç ağacın yıkılmasına bağlamak aklımızla alay etmektir. Bartın bu yaşananları hak etmiyor.” dedi.
Bu haber 2021-01-22 14:15:35 eklenmiş ve 119 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Bartın, güneşli günlerine geri dönerken gündem “elektrik kesintileri” oldu.

 

Birçok bölgede günlerdir yaşanan elektrik kesintilerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş’tan geldi.

 

Yaşanan bu süreçte ihmali olan sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade eden Karakaş, geçtiğimiz Pazar gününden bu yana devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Bartın İl genelinde elektrik kesintileri yaşandığını, ilçe ,belde ve köylerde yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

 

“Sıkıntı yaşanmaya devam ediliyor”

 

Bazı ilçe ,belde ve köylerde dördüncü gününe giren elektrik kesintilerine bağlı olarak meydana gelen su, internet, telefon kesintileri ve 100’den fazla köy yolunun ulaşıma kapalı olmasının binlerce kişinin mağduriyetine sebep olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı, “Şehir merkezinde de yağan karın temizlenmesi için yeterli ve zamanında çalışmaların yapılmaması nedeni ile de yurttaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşamışlar ve yaşamaya devam etmektedirler. Günler öncesinden yetkililerin yapmış oldukları tüm uyarılara rağmen önceden gerekli tedbirlerin alınmaması nedeni ile hasta, yaşlı, öğrenci, çocuk, bebek olmak üzere yurttaşlarımız günlerce elektriksiz, susuz bırakılmış, haberleşme erişiminden mahrum edilmiştir. Uzaktan eğitim alan öğrenciler bu süreçte uzaktan yapılan sınavlarına katılamamıştır. Oysa ki bu türden olumsuzlukların yaşanmaması için 29 Aralık 2020 tarihinde Bartın Valisi Sinan Güner'in düzenlediği ‘Kış mevsiminde alınacak tedbirler’ toplantısı zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen bu toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kolluk kuvvetleri, il özel idaresi, DSİ, Karayolları, İlgili daire müdürleri, EnerjiSa yetkilileri katılmışlardır. Meteorolojiden gelen uyarılar çerçevesinde, Valimiz il genelinde tüm görevli kuruluşların hazır olması başta ulaşım olmak üzere enerji arzı, haberleşme ve tedarik hizmetlerinde oluşacak aksaklıkların en aza indirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınması yönündeki talimatlarını ilgili kurumlara vermiştir.” dedi.

 

“Görevlerini layıkıyla yerine getirmedikleri ortada”

 

EnerjiSa yetkililerinin sorumluluklarını yerine getiremediğini ifade eden Karakaş, “Ancak İlimiz genelinde son 4 gündür yaşanılanlara bakılırsa 29 Aralık 2020 tarihinde valilik tarafından yapılan toplantıya katılan başta EnerjiSa yetkilileri olmak üzere, yetkili ve sorumlu makamlarda oturanların, görevlerini layıkıyla yerine getirmedikleri ortadadır. İlimiz genelinde sorunlar hala devam etmektedir. Ulus ilçemiz, Kumluca ve Kozcağız beldeleri ile İl genelinde birçok köye elektrik verilememesinden dolayı yurttaşlarımız telefon, internet hizmetlerinden faydalanmadığı gibi, ana arterler dışında ulaşım problemi de halen çözülememiştir.” diye konuştu.

 

“Yaz aylarında yapılamasından kaynaklanıyor”

 

Bu ağır koşullarda halka düzenli elektrik enerjisini sağlayamayan Başkent Elektrik A.Ş.’nin zorlu koşullara rağmen elektrik saatlerini okumaya devam ettiğine de dikkat çeken Karakaş, şunları söyledi:

“Bütün bunların sebebi ise il genelinde yapılması gereken alt yapı yatırımlarının yaz aylarında yapılamasından kaynaklanmaktadır. Birçok kırsal yerleşim alanında bulunan elektrik ve Telekom’a ait direklerin hali herkes tarafından bilinmektedir. Dik durması gereken elektrik direkleri doğal etkenler, bakımsızlık veya gerekli yatırımların yapılmaması nedeni ile yer yer 45 dereceye varan açılarla yatık durmaktadır. Zamanında yapılmayan çalışmaların sonucu olarak yoğun kış koşullarında elektrik tellerinin birbirine değmesi yatık duran direklerin yıkılması sebebi ile birçok köy, belde ve ilçe merkezlerine halen elektrik verilmemektedir. Gerekli tedbirlerin alınmaması nedeni ile birçok belde ve birçok köyümüze ulaşım halen sağlanamamıştır. Meteoroloji tarafından ilimizde yoğun kar yağışı olacağı daha önceden bildirilmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına ilişin uyarılar bizzat Valimiz tarafından yapılmasına rağmen, gerekli tedbirleri almayanlar hakkında işlem yapılması da bizzat Valimiz Sayın Sinan Güner’in sorumluluğundadır.

 

“En temel yurttaşlık haklarından yoksun bırakıldı”

 

İlimizde bu yaşananlar, 19 yıllık AKP iktidarının sürdürmekte olduğu özelleştirme politikalarının sonucudur. Yapılan özelleştirmeler sonucunda bu hizmetleri devralan EnerjiSa ve Türk Telekom gibi kurumların devir aldıkları kurumlara ait ayni ne nakdi varlıkları tüketmelerine rağmen yaz aylarında yapmaları gereken alt yapı yatırımlarını yapmamaları sebebi ile 21. Yüzyılda AKP iktidarının çağ atladığımızı söylediği Türkiye’de Bartınlı hemşehrilerimiz en temel yurttaşlık haklarından yoksun bırakılmaktadır.

 

“Aklımızla alay etmektir”

 

Pazar gününden bu yana yaşanan bu olumsuzlukları yaşanan ağır kış koşullarına, kar yağışından kaynaklanan birkaç ağacın yıkılmasına bağlamak aklımızla alay etmektir. Yurttaşlarımız bir yıldan beri süren pandemi koşullarına, ekonomik sıkıntılara, devlet desteklerinin yetersizliğine rağmen her türlü vatandaşlık görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Kredi kullanıp elektrik parasını ödeyenlerin bugün bu olumsuzlukları kendilerine yaşatanlardan hesap sorma hakkı vardır.

 

“Hizmet verirken neden aynı sürati göstermiyorsunuz?”

 

EnerjiSa yetkililerine sormak lazım Faturaları tahsil ederken, pandemi koşullarında ödenemeyen elektrik faturaları nedeni ile elektriği kesip sayaçları mühürlerken gösterdiğiniz sürati, hizmet verirken neden göstermiyorsunuz ?

Geçen dört günden beri kesintisiz elektriğe ihtiyacı olan hastaların, sınava giremeyen, eğitim alamayan öğrencilerin, üşüyen yaşlıların ve çocukların vebalini taşıyorsunuz.

 

“Bartın bu yaşananları hak etmiyor”

 

En kısa zaman diliminde ilimizde enerji konusundaki aksaklıkların giderilerek her yere elektriğin verilmesini ve ulaşım sorunlarının çözülmesini ve bu süreçte ihmali olanlar halkında da gerekli işlemlerin idare tarafından yapılmasını Bartınlı hemşehrilerimiz adına talep ediyoruz. Ayrıca bütün bu olumsuz koşullar altında hizmet etmeye çalışan kamu ve özel sektördeki tüm emekçi kardeşlerimize kolaylıklar diliyoruz. Bartın bu yaşananları hak etmiyor.”

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş elektrik kesintisi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›