“Geçim sıkıntısını gerçek olarak yansıtmıyor”

Saadet Partisi Bartın İl Ekonomik İşler Başkanı Ayhan Kabuk, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Türkiye geneli işsiz sayısı 4 milyon kişiden yukarı rakamlara çıkmıştır. Mutfaktaki yangın söndürülemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Rakamsal oyunlar, halkın mutfaktaki kayıplarını ve geçim sıkıntısını gerçek olarak yansıtmıyor.” dedi. Kabuk, pandemi sürecinde işyerleri kapatılan özellikle kafe, lokanta ve restoran gibi işyerlerinin mağduriyetine acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Bu haber 2021-01-22 14:13:48 eklenmiş ve 129 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Saadet Partisi Bartın İl Ekonomik İşler Başkanı Ayhan Kabuk, ekonomiye ilişkin önemli ve çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın açıkladığı rakamlar ile milletin yaşadığı gerçeklerin birbiriyle örtüşmediğini söyleyen Kabuk, toplam iç ve dış borcu 800 milyar dolar seviyelerine ulaşan ülkemizin kurtuluşunun Milli Görüş politikaları ile mümkün olduğunu savundu.

Bütün ekonomik dengesizliklerin bir kez daha Milli Görüş politikalarının ve Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin iktidar olmasına duyulan ihtiyacı gözler önüne serdiğini dile getiren Kabuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün siyasi partiler programlarında, halkımızın gelir-gider dengesizliklerini gidermek ve onlara yaşanabilir bir hayat sunmak iddiasıyla politikalar üretirler ve iktidar olmak için çalışırlar. Halkımızın yakından şahit olduğu gibi, bu aziz milletimize en büyük hizmetlerden birisi olan 'denk bütçe' ve 'havuz sistemi', cumhuriyet tarihinde ilk defa merhum Erbakan'ın önderliğinde Milli Görüş politikaları ile gerçekleşmiştir. Bu ülkede fabrika kuran fabrikalar, ağır sanayi hamleleri, yol, ulaşım, telekomünikasyon, markalaşma (Aselsan, Tümosan, ...) gibi kalkınma hamleleri Milli Görüş politikaları ile gerçekleşmiştir.

 

“Birbiriyle örtüşmüyor”

 

Adalete ve hakka dayalı gelir dağılımı, işçiye, memura, emekliye, bağ-kurluya yüzde 100 ve yüzde 300'lere varan gelir artışları, Milli Görüş politikaları ile gerçekleşmiştir. Geçen zamandan bu güne baktığımızda, gelinen noktada ise iktidarın açıkladığı rakamlar ile milletin yaşadığı gerçekler birbiriyle örtüşmüyor. Ülkemizde geçinemiyoruz diyenlerin sayısı yüzde 51, borçlu olanların sayısı yüzde 77 seviyesindedir. Ticaret Bakanlığının verilerine göre 2 milyon esnaf gelir kaybına uğramıştır. Pandemi sürecinde işyerleri kapatılan özellikle kafe lokanta ve restoran gibi işyerlerinin mağduriyetine acil çözüm bulunmalıdır.

 

“İşsiz sayısı 4 milyonu aştı”

Yine TÜİK’in verilerine göre Türkiye geneli işsiz sayısı 4 milyon kişiden yukarı rakamlara çıkmıştır. Mutfaktaki yangın söndürülemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Şeker yüzde 63, çiçek yağı yüzde 136, zeytin yüzde 84, peynir yüzde 42, un yüzde 71, çay yüzde 30, pirinç yüzde 62, et yüzde 90, tavuk eti yüzde 50, salça yüzde 27, yumurta yüzde 133, kuru fasulye yüzde 56, zeytin yağı yüzde 110, deterjan yüzde 43 gibi artışlarla temel ihtiyaç maddelerine zamlar yapılmıştır. Gayet açık görüldüğü gibi temel ihtiyaç maddelerindeki ortalama artış yüzde 60 civarındadır.

 

“Matematik oyunundan başka bir şey değil” 

TÜİK yıllık enflasyon rakamını yüzde 14.6 olarak açıklıyor. Ancak bu rakamlar matematik oyunundan başka bir şey değildir. Bu rakamsal oyunlar, halkın mutfaktaki kayıplarını ve geçim sıkıntısını gerçek olarak yansıtmıyor.

Hükümet memur maaşlarına yüzde 7.36, emekli aylıklarına yüzde 8.36 zam yapıyor. Bunun yanı sıra köprü ve otoyollara yüzde 26, doğal gaz ve elektriğe yüzde 35 zam yapıyor. Bu durum gelir gider dengesizliğini, zülüm derecesinde ortaya koyuyor.

 

“Saadet Partisine olan ihtiyaç, her gün artıyor”

 

Bütün bu ekonomik dengesizlikler bir kez daha Milli Görüş politikalarının ve Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin iktidar olmasına duyulan ihtiyacı gözler önüne sermektedir.
Dış politika, insan hakları, işsizlik, açlık, sefalet, adaletsizlikler, gasplar, kadın cinayetleri, intiharlar, yeni doğan bebeklerin çöpte bulunması, hayvanlara yapılan işkenceler gibi tüm sosyal faciaların sebebi yüksek ölçüde halkımızın refah seviyesinden kaynaklanıyor.
Toplam iç ve dış borcu 800 milyar dolar seviyelerine ulaşmış ülkemizin kurtuluşu Milli Görüş politikaları ile mümkündür. Biz tarihi uyarımızı yine yapıyoruz. Bu ülkede Saadet Partisine olan ihtiyaç, her gün artmaktadır. Tarihe dayalı birikim, tecrübe ve donanıma sahip olarak halkımızın bize iktidar gücünü bir kez daha vermesi gerekmektedir.”


ETİKETLER : Bartın Bartın Saadet Partisi ekonomi Saadet Partisi Bartın İl Ekonomik İşler Başkanı Ayhan Kabuk
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›