Vatandaş tepki gösterdi BEDAŞ’tan açıklama geldi

Bartın’da kar yağışı sonrasında meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada kar nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide çalışmaların çevre illerden de gelen ekiplerle devam ettiği belirtildi. Kozcağız beldesi başta olmak üzere Arıt ve Ulus’taki elektrik kesintileri herkesin tepkisine neden olurken kopan elektrik tellerinin haber verilmesine rağmen gelen olmaması vatandaşın tepkisini daha da arttırdı.
Bu haber 2021-01-21 14:07:05 eklenmiş ve 125 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kar yağışının etkili olduğu Cumartesi gününden bu yana yaşanan elektrik kesintileri sonrasında vatandaşların muhatap bulamaması, elektrik kesintisinin giderilmemesi de sinirleri germeye başladı.

Elektriksiz kalan ve evleri buzdolabına dönen vatandaşlar 186 numaralı telefonu aramalarına rağmen telefonun açılmaması ve ‘Elektrik ne zaman gelecek?’ sorusuna cevap alamamaları tepkilerin artmasına neden oldu.

Birçok bölgeden vatandaşlar tarafından çekilen ve WhatsApp ihbar hattına gönderilen görüntülerde elektriksiz kalmalarına sebep olan tellerin yapılması ve onarılması için haber verilmesine rağmen elektrik kurumunun hala beklendiği ifade edildi.

Başkent EDAŞ: “Ekipler yoğun fırtına ve kar yağışı altında sahada”

Bartın il ve ilçelerinde 7’den 70’e herkesin isyan etmesine neden olan elektrik kesintileri ve bunun neden olduğu mağduriyetler sürerken, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yeni bir yazılı açıklama geldi. Batı Karadeniz'de aralıksız olarak etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışının ağaçların elektrik hatlarına devrilmesine ve kesintilerin yaşanmasına sebep olduğunun vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

“Kar afeti sonrası kapanan yolların müdahale süresini uzattığı arızalar için seferber olan Başkent EDAŞ, Bartın’da çevre illerden destek ekiplerini ve müdahale araçlarını da devreye alarak bölgeye enerji verilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bartın’da yoğun fırtınayla beraber etkili olan aşırı kar yağışı ve buzlanma, enerji arzında kesintileri de beraberinde getirdi. Bölgede birçok noktada ortaya çıkan arızalar Başkent EDAŞ ekiplerinin yoğun çalışmaları ile tespit edilip giderilmeye çalışılıyor.

 

Çevre illerden ekip desteği

 

Kar nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide çalışmalarını devam ettiren Başkent EDAŞ, sahada çalışan ekip sayısını çevre illerden destek alarak 50’ye çıkardı. Arıza müdahale ekipmanlarını da artıran Başkent EDAŞ, 1 kepçe, 1 adet 4x4 vinç 1 adet 8x8 amfibi kar aracı ile 50 adet 4x4 aracı doğrudan arızalara yönlendirdi. Saha ekiplerinin sayısını artırarak 24 saatlik çalışma düzenine devam eden Başkent EDAŞ, Bartın Valiliği Karla Mücadele Koordinasyonu ile iletişim halinde olarak öncelikli kapanan köy yollarındaki arızalar dahil olmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”

ETİKETLER : Bartın BEDAŞ elektrik kesintisi kar yağışı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›