Kongre sonrası Tunç ve Kalaycı’dan ilk değerlendirme

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen son kongre ile AK Parti’nin Bartın’da daha da güçlendiğini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu gücün Bartın’a hizmet olarak yansıyacağını kaydetti. Bartın’a her alanda eserler kazandırdıklarının altını çizen Tunç, 2021 için de çok güzel projeleri olduğunun müjdesini verdi. AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da 2023 hedeflerine güçlü bir yönetimle birlikte yürüyeceklerini söyledi.
Bu haber 2021-01-21 13:54:08 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’nin ardından ilk kez EYBEY Medya’ya değerlendirmede bulundu.

 

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen son kongre ile AK Parti’nin Bartın’da daha da güçlendiğini belirten Milletvekili Tunç, bu gücün Bartın’a hizmet olarak yansıyacağını kaydetti. Bartın’a her alanda eserler kazandırdıklarının altını çizen Tunç, 2021 için de çok güzel projeleri olduğunun müjdesini verdi.

 

Ülke ekonomisinden Bartın’daki yatırımlara kadar önemli değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tunç, açıklamalarından şöyle dedi:

 

“Yönetim listesine şöyle bir baktığımızda asil ve yedek üyeleri ile birlikte gerçekten mesleklerinde temayüz etmiş, toplumda her şeyleriyle düzgün olan arkadaşlarımız, kardeşlerimizden oluştuğunu görüyorsunuz. Onlar AK Partimize ve Bartın’ımıza çok değer katacaklardır. Bugün CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Kurucaşile İl Genel Meclisi Üyemiz Nurdanur Metin’in rozetini de Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kalender’e taktırdık. Böylece İl Genel Meclisi’nin 12 üyesinden 9’u AK partili oldu. Hem İl Genel Meclisi aracılığıyla hem Belediyelerimiz aracılığıyla hem de biz Ankara’dan Bartın için bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. Bartın gelişmeye müsait. İlimize her alanda çok eserler kazandırdık. Bu tabi ki AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. 2021 için de çok güzel projelerimiz var. Bunları bir an önce hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, hiç durmadan çalışacağız. Çünkü milletimiz bize AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana güvenini sürekli arttırdı. Partimize yönelik engellemeleri her zaman milletimizin desteği ile aştık. Milletimizin önüne konulan sandıklardan AK Partimiz hep açık ara birinci çıktı. Milletimizin bu güvenine yayık olmaya çalışacağız.

 

“Salgını en az hasarla atlatıyoruz”

 

Milletimiz şundan müsterih olsun; tabi ki pandemi sürecinde bir takım sıkıntılar var. Bu bütün dünyanın yaşadığı sıkıntılar. Ama bilsinler ki, bu pandemi dünyanın çok güçlü ülkelerini bile çok olumsuz etkiliyor. Onların sağlık sistemlerinin kaldıramadığı bir noktada Türkiye, şehir hastaneleriyle ve sağlık altyapısındaki gelişmeler sayesinde bugün salgını en az hasarla atlatan bir ülke konumunda. Koronavirüs salgını ekonomiyi de çok olumsuz etkiliyor. Çünkü salgında sokağa çıkma yasağı var, sosyal mesafe var. İnsanların harcama alışkanlıkları elbette ki bu salgın nedeniyle değişti. İnsanların önemli bir bölümü sadece temel ihtiyaçlarına yöneldi. Dolayısıyla birçok sektörde mesela okullar kapalı olduğu için servisler çalışmıyor, kantinler kapalı… Bu durum oralardan ekmek yiyen bir sürü insanı olumsuz etkiliyor. Buna benzer sektörlerin sorunlarının çözümü için hükümetimiz de bazı destekler veriyor. Sadece Bartın’da AK Parti hükümetince bugüne kadar 74 milyon TL nakit destekleri, hane bayı destekler, kısa çalışma ödenekleri vererek vatandaşlarımızın bu süreci en az hasarla atlatması için gerekli destekler verildi, verilmeye de devam edecek.

 

“Salgın bittiğinde Türkiye çok hızlı büyüyecek”

 

Aşı da geldi, daha da gelmeye devam edecek. Biz daha aşılanmadık ama inşallah sıramız geldiğinde hepimiz ayı olacağız. Ama önce sağlık çalışanlarımız… Bu salgın süreci bittikten sonra ekonomideki o salgının getirdiği durgunluk bir anda açılacak ve burada Türkiye, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesine göre çok daha hızlı yukarı doğru bir ivme gösterecek. Buna inanıyoruz. Çünkü salgına rağmen geçen dönemin en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Bu salgın bittiğinde Türkiye, bunun avantajlarını yaşayacak. Çünkü herkes biliyor, Türkiye’de salgın döneminde de üretim durmadı. Bunun için de ihracatta rekor kırdık. Şimdi belli ürünlerde, mesela yağ gibi fiyat artışları var elbette. Bunlarla ilgili de Ticaret Bakanlığımızın gerekli tedbirleri var. Bu noktadaki çalışmalar sürüyor. Yatırımlar sürüyor İnşallah yeni dönemde, yani 2021’in ilk çeyreğinden sonra normalleşme, aşı ile birlikte salgın riskinin tamamen ortadan kalkması, okulların açılması v.s. bütün sektörlerin faaliyete geçmesi ile beraber ekonomik faaliyetler daha da artacak. Bu tabi istihdama da olumlu yansıyacak. Dolayısıyla Türkiye’nin büyümesini de hızlandıracak. Biliyorsunuz, kamu yatırımları durmadı zaten. Bakın kış şartlarına rağmen, karayollarındaki çalışmalar, barajlardaki çalışmalar, üniversite inşaatları, hastane inşaatları hepsi devam ediyor. Dolayısıyla birçok ülkenin kamu yatırımlarını durdurduğu bir dönemde Türkiye dev projelere imza atmaya devam ediyor.

 

“Bartın’da daha da güçlendik”

 

Bartın’ımızda artık yeni binamız ile hizmet veriyoruz. Orası sadece AK Partililerin değil tüm Bartınlı hemşehrilerimizin bir evi. Her zaman gelip bir çayımızı içip varsa sıkıntılarını dile getirebilir, çare arayabilirler. Son yaptığımız kongremiz ile AK Parti Bartın’da daha da güçlendi. Bu güç Bartın’a hizmet olarak yansıyacak inşallah.”

 

Kalaycı: “Ustalık dönemimizde daha faydalı olacağım”

 

2023 hedeflerine güçlü bir yönetimle birlikte yürüyeceklerini belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da “Hem asilleri hem de yedekleri ile çok güçlü bir listemiz var. İnşallah hem Bartın’ımıza, hem ülkemize hem de Partimize hayırlı uğurlu olur. Allah nasip ederse 2023 hedeflerimize doğru güçlü yönetimimiz ile birlikte yürüyeceğiz. Biz Bartın için yola çıktık. Bartın için gecemizi gündüzümüze katarak bundan sonraki ustalık dönemimizde inşallah daha faydalı olmaya çalışacağım.” diye konuştu.

 

“Tüm Bartınlı hemşehrilerimizi davet ediyorum”

 

Tüm Bartın halkını yeni il binasına çaylarını içemeye davet eden Kalaycı, “Biliyorsunuz artık yeni bir parti binamız var. Ben buradan sizlerin vasıtasıyla sıcak bir ortam bulacakları AK Parti İl Başkanlığı binamıza tüm Bartınlı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelsinler bir bardak çayımızı içsinler, sohbet edelim, birbirimizi daha iyi tanıyalım. Bunu sadece AK Partililere değil tüm Bartınlı hemşehrilerime söylüyorum. Hepsini bekliyorum parti binamıza.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı AK Parti Bartın İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›