Vahşi depolama kapatılacak, Enerji üretimi sağlanacak

Çalışmaların devam ettiği “Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin tamamlanmasıyla birlikte İnkumu’nda bulunan vahşi depolama alanı kapatılacak. Çevrenin korunması ve atıkların yeniden kazanılmasını sağlayacak olan bu tesisin enerji üretimi gibi çok önemli bir faydası da olacak.
Bu haber 2021-01-18 13:15:36 eklenmiş ve 97 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Mahalli İdareler Birliği Toplantısı, geçtiğimiz gün 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanları ile İl Özel İdaresi yetkilileri ve İl Genel Meclisi Üyeleri de katıldı.

Toplantının en önemli gündemi Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi projesi oldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi işletilmesi ve enerji üretimi ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Proje ile ilgili değerlendirmesinde Başkan Akın; “Valimiz Sayın Sinan Güner’in de yakından takip ettiği projelerden biri olan Bartın İli Düzenli Katı Atık Düzenleme Tesisi Yapım İhalesi 17 Mart 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Genel Müdürlüğü Yatırım Koordinasyon Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirilmişti. İhaleyi kazanan müteahhit firma ile 6 Mayıs 2020 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 15 gün içinde müteahhit firmaya yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Şuan için çalışmalar devam ediyor. Tesisin yapımının tamamlanmasıyla birlikte İnkumu’nda bulunan vahşi depolama alanı kapatılacak. Bu tesis çevrenin korunması ve atıkların yeniden kazanılmasını sağlayacak. Enerji üretimi gibi çok önemli bir faydası da olacak. Bu önemli çalışma ile şehrimizin önemli bir problemi de çözüme kavuşturulacak. İlimize en güzel şekilde hizmet vermek için Bartın Belediyesi olarak üyesi olduğumuz Mahalli İdareler Birliği’nde bu proje için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Projenin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Belediyesi Bartın Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›