“Alınan tedbirlere riayet edilmesi son derece önemli”

Yılbaşı önlemleri kapsamında Bartın’da il girişinde uygulanan PCR testi uygulaması dolayısıyla sosyal medyada gündem olan Bartın Valiliği’ne bir destek de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık’tan geldi. Bartın TSO Başkanı Balık, “İlimiz girişinde il dışından tatil veya izin maksatlı gelen kişilere uygulanan HES kodu sorgulaması son derece yerinde bir uygulama olmuştur. Artışların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve riayet edilmesi son derece önemli.” dedi.
Bu haber 2021-01-04 22:29:49 eklenmiş ve 161 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, sosyal medyada yayımlanan PCR testi ve HES kodu sorgulaması hakkında yapılan yorumlar ile ilgili açıklamada bulundu.

 

TSO Başkan Balık açıklamasında, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de hızla düşmeye devam eden koronavirüs vakalarının yeniden artmaması için alınan karar ve tedbirlere uyulmasını isteyerek şu ifadelere yer verdi:

 

“31.12.2020 tarihinde İlimiz girişinde il dışından tatil veya izin maksatlı gelen kişilere uygulanan HES kodu sorgulaması son derece yerinde bir uygulama olmuştur. Covid-19 virüsüne karşı tüm dünya alarm durumuna geçmiş ve bu illetten kurtulmak için tüm yetkililer olağanüstü çaba sarf etmektedir. Biz de ülkemiz de virüsün yayılımını azaltmak ve bulaşı önlemek adına birçok önlemler aldık. Bu sürece girdiğimizden beri ilimizde de yetkililer gece gündüz demeden fedakarca çalıştılar ve önlemleri, tedbirleri uygulamada çok hassas davrandılar.

Bu tedbirlerin devamında yeni bir yıla girerken yoğunluğun kontrolünün sağlanması çok olağan bir durumdur. Kaldı ki kontroller vaka sayısının yoğun olduğu illerden gelenler üzerinden tarama maksatlı yapılmış.

 

“Son derece önemli”

 

Biliyorsunuz ki daha önce ilimizde vaka sayısının sıfırlanmasının ardından kontrolsüz girişler nedeniyle vaka sayıları hızla arttı. Bu artışların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve riayet edilmesi son derece önemli.

Yapılan taramada 4 pozitif vakaya rastlanmış olması da ne kadar gerekli bir uygulama olduğunu da ortaya koymuştur. HES kodu uygulaması artık tüm iş yerlerinde yapılmakta ve görülen lüzumda ilgili tedbirler alınmaktadır.

 

“Bizlerin sağlığı için…”

 

Bizler vatandaşlar olarak bu zor süreçte alınan her türlü önlem ve tedbire destek vermeliyiz. Bunun HES kodu sorgulaması, PCR testi olması çok önemli olmamalıdır. Uygulama her ne olursa olsun bizlerin sağlığı için yapılan bir uygulama olduğunu unutmayalım.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği sosyal medya Bartın TSO Halil Balık PCR testi HES kodu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›