“Geçmişten ders çıkaralım”

“Geçmişten ders çıkaralım” yılbaşı öncesinde önemli bir uyarıda bulunan Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, “Geçtiğimiz günlerdeki Kurban Bayramı tatilinde başımıza geldiği gibi bu tatili de fırsat bilip, kuralları çiğneyip vaka sayımızda artış meydana getirmeyelim. Önümüzdeki yılbaşı kısıtlamasını iyi sonuçlandıralım.” dedi.
Bu haber 2020-12-30 11:04:30 eklenmiş ve 114 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Geçtiğimiz aylarda artmaya başlayan koronavirüs vakalarının ardından alınan sıkı tedbir ve kısıtlamalarla birlikte düşmeye başladı.

“Geçmişten ders çıkaralım” diyen Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Kurban Bayramı döneminde yaşananları hatırlatırken yılbaşı öncesinde önemli bir uyarıda bulundu.

 

“Yılbaşı kısıtlamasını iyi sonuçlandıralım”

 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç, yılbaşı kısıtlamalarına uyulmasını isteyerek şu ifadelere yer verdi:

 

“Yılbaşı kısıtlamaları öncesi sizlere önemli bir mesajım var. Öncelikle virüsün en başından bu zamana kadar iyisiyle kötüsüyle bir yol kat ettik. Son zamanlarda durum daha iyiye gitmektedir. Bu durumu daha da iyi hale getirmek için önümüzdeki yılbaşı kısıtlamasını iyi sonuçlandıralım. Geçtiğimiz günlerdeki Kurban Bayramı tatilinde başımıza geldiği gibi bu tatili de fırsat bilip, kuralları çiğneyip vaka sayımızda artış meydana getirmeyelim. Geçmişten ders çıkaralım.

 

“Kurallara uymak vatandaşlık görevimiz”

 

Dört günlük yılbaşı kısıtlamasında kurallarımız aynı şekilde devam etmektedir. Eş-dost, aile, akraba ve komşu ziyaretleri kesinlikle yasaktır. Bu yasakları çiğneyenler idari para cezalarına maruz kalacaktır. Hem kendi sağlığımız hem de yakınlarınızın sağlığı için bu kurallara uymak vatandaşlık görevimizdir.

 

Ayrıca bugün alınan karar doğrultusunda il dışında olup kendi evine dönmek isteyen vatandaşlarımız çeşitli yollarla tespit edilerek koronavirüs testi yapılacaktır. Testi pozitif çıkan vakalar yurtta karantinaya alınacaktır. Gösterdiğiniz gayreti takdir ederek, sağlıklı günlere ulaşmaya yakın olduğumuzu belirtir hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.”    

 

ETİKETLER : Bartın Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç koronavirüs yılbaşı uyarı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›