“Birinci adresinizi ilçemize taşıyın, hizmetler artsın”

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, iş ve eğitim benzeri vesilelerle birinci adresi yani ikametgahı Amasra dışında olan tüm Bartın ve Amasralıları, ilçenin daha iyi hizmet alabilmesini sağlayacak miktarda merkezi bütçeden pay alabilmesini sağlamak adına ikametlerini Amasra’ya taşımalarını isteyerek “Yaz günü artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz. Birinci ikametgâhını ilçemize taşıyan her hemşerimiz bütçemize katkı sağlamış olacak” dedi.
Bu haber 2028-12-28 10:42:47 eklenmiş ve 264 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Yılın bitmesine birkaç gün kaldı. Yeni yıl ile birlikte tüm il ve ilçelerin merkezi bütçeden aldıkları paylar da yeniden belirlenecek. Bu rakam belirlenirken temel alınan rakamlar ise nüfus ve ikametgâh sayısı oluyor. Bunun için de nüfusu düşük olan yerlerin dezavantajı çok oluyor.

Bu durumu ilçenin ve ilçe sakinlerinin lehine çevirmek isteyenlerden biri olan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yaz aylarında gün içi hareketlilikle birlikte nüfusu 50 bine yaklaşan ilçede daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek adına merkezi bütçeden aldıkları payı artırabilmek adına elinden geleni yapıyor.

Son olarak sosyal medyaya yüklediği bir video ile Amasra dışında yaşayan hemşerilerine seslenen Başkan Çakır, Amasra’nın daha iyi hizmet alabilmesi için birincil ikametlerin ilçeye taşınmasını istedi.

 

Yaz aylarındaki nüfus artışı hizmetleri etkiliyor

 

Çakır, söz konusu videoda şunları söyledi:

“Nüfus kampanyası hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzere İller Bankası paylarımız, yani merkezi bütçeden aldığımız paylar yılsonu itibariyle nüfusumuza göre belirleniyor. Bunun da anlamı şu; Amasra Belediyemizin sınırları içinde yaşayan 6 bin hemşerimiz var ise 2021 yılı boyunca 6 bin kişiye göre merkezi bütçeden pay alacağız. Ama yaz ünlerinde yeri geliyor, 36 bin kişiye hizmet vermek durumunda kalıyoruz.  Bu da doğal olarak Belediyemizin her personel yapısı hem de hizmetleri üzerinde bir basınç yaratıyor.

 

“Adresinizi Amasra’ya taşıyın”

 

Bu konuda ihtiyacımız aslında şu; yaz aylarında vaktinin büyük bölümünü, belki yılın 6-7 ayını Amasra’da ancak ikameti burada olmayan hemşerilerimiz var.  Onlara çağrımız birinci adreslerini, yani ikametlerini Amasra’mıza taşımalarıdır. Aynı zamanda hala Amasra’mızda yaşamakta olan ancak eğitim, iş vs. gibi nedenlerle ikameti, birinci adresi Amasra’mızda olmayan hemşerilerimiz var. Onlardan da ricamız mevcut adreslerini birinci adres olarak Amasra’ya taşıyarak Amasra Belediyemizin 2021 yılı boyunca merkezi bütçeden alacağı paya katkı sağlamaları. Böylelikle halkımızın hem turizm sezonunda hem de yıl boyunca ihtiyaçlarını daha sağlıklı görme ve bu konuda mali kaynakları arttırma imkânına sahip olacağız. Tüm hemşerilerimizi bu konuda Belediyemizi ve Belediye hizmetlerini desteklemeye çağırıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra Belediyesi Belediye Başkanı Recai Çakır ikametgah İller Bankası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›