Önlemler Bartın’da sonuç verdi!

Bartın’da geçtiğimiz aylarda yüzde 100 oranında artan koronavirüs vakaları sonrasında alınan sıkı önlem ve tedbirler neticesinde günlük vaka sayılarında azalma olduğu görülürken HES uygulamasında bulunan tablodaki görüntü ise sevindirdi. Bartın’a ilişkin son güncel koronavirüs haritasını paylaşan Bartın Valiliği, kurallara uyulmasını isteyerek “Ev ziyaretlerini erteleyelim, sosyal teması azaltalım ve zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım” çağrısında bulundu.
Bu haber 2020-12-24 16:10:46 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Dünyada pandemi olarak ilan edilen ve ikinci dalganın gelmesiyle artış gösteren koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler hız kesmeden devam ediyor.

İkinci dalganın gelmesiyle birlikte denetimlerinde arttığı ülkemizde İçişleri Bakanlığı’nca hafta içleri belirli saatler aralığında, hafta sonları ise tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamaları getirildi.

Genelgeler, Cumhurbaşkanı kararları ve Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararlar kapsamında pazaryerleri ve kentin en işlek yerlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirilmişti.

Alınan önlemler sayesinde Bartın’da yaklaşık geçtiğimiz haftalarda 300’ün üzerine çıkan günlük vaka sayılarının, düştüğü öğrenilirken HES uygulamasında bulunan ve geçtiğimiz günlerde kırmızıya bürünen tablodaki son durum ise sevindirdi.

 

“Birlikte başaracağız”

 

Bartın Valiliği, güncel koronavirüs haritasını paylaşarak “Birlikte başaracağız inşallah. Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uyalım; ev ziyaretlerini erteleyelim, sosyal teması azaltalım ve zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği koronavirüs pandemi koronavirüs haritası yoğunluk
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›