Akın: “Yeni projelere imza attık”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı ile yapımına başlanan ve geçtiğimiz ay açılışı yapılan Sosyal Hizmet Merkezi’nde Evde Bakım Hizmetleri, Paylaşım Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Yaşam Merkezi hizmetleri veriliyor. “Halka hizmet de ibadettir” diyen Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızdan yana olduk. Çalışmalarımızı, yatırımlarımızı, her şeyimizi vatandaşlarımızı dinleyerek yaptık. Büyüklerimizin tecrübelerini, vatandaşlarımızın görüşlerini her zaman önemsedik. Mahallelerimizde toplantılar yaparak, halkımıza anlatarak yeni projelere imza attık. Bu her zaman böyle olacaktır. Bizler halkımızın destekleri ile bu makamın emanetçileriyiz. Bu emaneti de en iyi şekilde taşıyacağız” dedi.
Bu haber 2018-09-29 10:27:48 eklenmiş ve 236 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay açılışı yapılan, Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında hizmet veren Evde Bakım Hizmetleri, Paylaşım Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Yaşam Merkezi, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Önceki dönemlerde itfaiye binası olarak kullanılan, yapılan restore ile Sosyal Hizmet Merkezine dönüştürülen binada ihtiyaç sahiplerine hizmet veriliyor. Belediye Başkanı Cemal Akın, “Halka hizmet ibadettir diyerek bakıma muhtaç yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Kavaklı Sosyal Hizmet Merkezi’mizi kurduk” dedi.

 

 

“Halka hizmet de ibadettir”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızdan yana olduk. Çalışmalarımızı, yatırımlarımızı, her şeyimizi vatandaşlarımızı dinleyerek yaptık. Büyüklerimizin tecrübelerini, vatandaşlarımızın görüşlerini her zaman önemsedik. Mahallelerimizde toplantılar yaparak, halkımıza anlatarak yeni projelere imza attık. Bu her zaman böyle olacaktır. Bizler halkımızın destekleri ile bu makamın emanetçileriyiz. Bu emaneti de en iyi şekilde taşıyacağız. Halka hizmet de ibadettir diyerek bakıma muhtaç yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Kavaklı Sosyal Hizmet Merkezi’mizi kurduk. Geçtiğimiz ay açılışını yaptık ve hizmete başladık. Burada Evde Bakım Hizmeti, Paylaşım Merkezi Hizmeti, Kadın Danışma Merkezi hizmeti ve Yaşam Merkezi hizmeti veriyoruz. Mahalle muhtarlarımızla irtibat kurarak ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız için evlere hizmet götürüyoruz. Görevli personelimiz tarafından bu evlerde vatandaşlarımızın kişisel temizlikleri, ev temizliği gibi çalışmalar yapılıyor. Yine Paylaşım Merkezimizde kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. Kadın Danışma Merkezimize müracaat eden vatandaşlarımızı gönüllü avukatımız aracılığıyla bilgilendiriyoruz. Yaşam Merkezimizde de diğer merkezlerimizde olduğu gibi vatandaşlarımızın özel gün etkinliklerini değerlendirmelerine imkan sunuyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacı ne ise ona göre proje ve çalışma yapıyoruz. Tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

 

 

Evde Bakım Hizmetleri

 

Evde Bakım Hizmetleri birimi tarafından, 65 yaş üzeri vatandaşlar için evde bakım başvurusunu değerlendirme aşamasının ardından, başvurusu yapılan vatandaşın evine giderek kişisel temizliği, ev temizliği ve çeşitli ihtiyaçların karşılaması gibi çalışmalar yapılıyor. Mahalle Muhtarları ile istişareli olarak çalışılan bu birim, ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırmakta büyük fayda sağlıyor.

 

 

Paylaşım Merkezi

 

Paylaşım Merkezi birimi, bağışçı vatandaşların kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünleri topluyor. Merkez binada muhafaza edilen bu eşyalar görevli personel tarafından önce yıkanıyor, daha sonra ütülenerek kategorilerine göre erkek giyim, kadın giyim ve çocuk giyim olarak reyonlara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise, birime başvurarak ihtiyacı doğrultusunda reyonlardan talep ettiği kıyafetleri temin ediyor. Talep eden ve ihtiyaç sahibi olan herkes, Paylaşım Merkezi biriminin sunduğu hizmetlerden faydalanabiliyor.

 

 

Kadın Danışma Merkezi

 

Kadın Danışma Merkezi ofisinde merkez personeli ve gönüllü avukat görev yapıyor. Bu birime başvuran vatandaşlarımız, kişisel hakları ve şahsını ilgilendiren tüm konularla ilgili gönüllü Avukattan bilgi alabiliyor. Yine talep eden ve ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlar bu hizmetten faydalanabiliyor.

 

Yaşam Merkezi

 

Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında hizmet veren Yaşam Merkezi, çeşitli mahallelerde yine Bartın Belediyesi tarafından verilen Yaşam Merkezi hizmetinin aynısını bölge halkı için veriyor. Bölgede ikamet eden vatandaşların özel günlerinde gerçekleştireceği belirli etkinlikler, burada ücretsiz olarak sunuluyor. Talep eden tüm vatandaşlar bu hizmetten faydalanabiliyor.

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›