Pandemide kuruyemiş satışları arttı

Koronavirüs salgını sürecinde evlerde daha çok vakit geçirilmesi, kuruyemiş satışlarında artışa neden oldu. Bartınlı aktar Recep Çolak, pandemi döneminde doğal ürünler ve bitki çaylarıyla birlikte kuruyemiş satışlarının da arttığını söyledi.
Bu haber 2020-12-21 11:33:01 eklenmiş ve 195 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, zaman geçirmek için kuruyemişe yöneldi. Evlerinde zaman geçirirken sıkılmak istemeyen vatandaşlar, kolay ulaşabilecekleri kuruyemişe yöneldi. Bu da, kuruyemişçilerin işini artırdı. En çok talep gören ürünler ise, ay çekirdeği, fıstık içi ve kabak çekirdeği oldu.

Birçok sektörü olumsuz etkileyen salgın süreci, kuru yemiş sektöründe ise tam tersi etki yarattı.

Kuruyemiş satışları geçen yıla göre bu yıl önemli oranda arttı. Salgın sürecinde eğlence yeri gibi mekanların kapanmasıyla yaşanan kayıp, ev içi tüketiminin artmasıyla kapandı.

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları öncesinde kuruyemiş dükkanlarındaki yoğunluk dikkat çekti.

Bartınlı akta Recep Çolak, pandemi döneminde artan kuruyemiş satışlarına da dikkat çekerek “Salgın öncesi satışlarımız bu kadar yoğun değildi. Salgını engellemek için evde kalan vatandaşlar, satışlarımızı yüzde 80 arttırdı. İçişleri Bakanlığı’nın salgınla mücadele amacıyla geçen hafta uyguladığı kısıtlamalar sonrasında belli bir saat dilimlerinde sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Bununla birlikte insanlar evde vakit geçirebilmek için kuruyemişlere yöneldi. Bizlere uğrayan müşterilerimiz sıcak, tazecik kavrulmuş kuruyemişlerini alabiliyorlar. Şuanda müşterilerimiz en çok siyah çekirdek, kabak çekirdeği ve süper karışık kuruyemişlere talep gösteriyor.

Çolak, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu 31 Aralık Perşembe gününden başlayarak 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar 4 gün boyunca kesintisiz uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde de satışların artması beklendiğini söyledi.

ETİKETLER : Bartın kuruyemiş satışları pandemi sokağa çıkma kısıtlaması
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›