Evler de saya atölyesine dönüşecek!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” projesi için imzalar atıldı. Proje kapsamında evlerde de saya üretimi yapılacak.
Bu haber 2020-12-18 10:54:07 eklenmiş ve 398 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Kozcağız Belediyesi’nin ortak olduğu “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” projesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr.Lütfi Altunsu ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Yoksulluk ve göçten kaynaklı sorunların giderilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerine mesleki bilgi ve beceri kazandırarak istihdama katılımlarının kolaylaştırılması, ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımlarının sağlanması, İldeki ve bölgedeki nitelikli ve üretken beşeri sermayenin geliştirilmesine katkı sağlanması genel amacını taşıyan projede Bartın’da yaşayan ve Saya Eğitim Merkezi’nden eğitim almış veya daha önceden saya sektöründe çalışmış fakat çeşitli sebeplerden dolayı iş yerinde çalışamayan 53 dezavantajlı işsiz genç, işsiz kadın, engelli aileleri ile çeşitli sebeplerden dolayı iş yerinde çalışmakta sıkıntı yaşayan bireyler projenin hedef kitlesini oluşturuyor.

 

Onlarca kişiye iş imkanı olacak

 

Proje ile 53 adedi evlerde kullanım hakkı belirlenecek kişilere verilmek üzere, 13 adedi ayakkabı montaj atölyesinde kullanılmak üzere toplamda 66 adet saya dikim makinasının alınacak.

Hedef kitlede yer alan ve istihdamı sağlanacak olan kişilere makinelerin teslim edilecek. Bartın İnovasyon Merkezi’ne montaj atölyesi kurulacak ve montaj eğitimleri verilecek.

Ayrıca Saya Eğitim Merkezi’nde ve Kozcağız Belediyesi’nde 80 kişiye saya üretimine yönelik eğitilmeler verilecek.

Düzenlenecek eğitimler, kurulacak atölyeler ve alınacak makine ve ekipmanlar ile istihdam olanaklarının ve üretimin artışı sağlanacak.

İlimizde sektörde yeni bir üretim şekli olarak evlerde üretim yapılarak saya üretimi gerçekleştirilecek.

Evlerde üretim yapacak kişilere makine, üretim malzemesi temini ve nihai ürün alım garantisi verilecek. Böylelikle hem hammadde temini sıkıntısı hem de pazarlama sorunu ile karşı karşıya kalınmayacak.

Üretilen ürünün bedeli üreticinin hesabına yatırılacak olup dezavantajlı grupta yer alan ilgili bireylerin hane halkı gelirlerinde de artış sağlanacak.

 

BAKKA’dan 1,5 milyon TL hibe

 

Toplam 1 milyon 672 bin 480,60 TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 1,5 milyon TL hibe desteği verecek.

ETİKETLER : Bartın BAKKA Bartın TSO “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” projesi
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›