Belediye personeline eğitim verilecek

Bartın’a ait yöresel değerlerimiz olan, İncir Dondurması, Pirinçli Mantı, Beyaz Baklava ve Kabak Burması Tatlısının coğrafi işaretlerinin ilgili kurumdan alınması için danışmanlık hizmeti alınacak ve coğrafi işaret alımı başvuruları konusunda Bartın Belediyesi’nin ilgili personellerine eğitim verilecek.
Bu haber 2018-09-28 09:03:14 eklenmiş ve 252 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) 2018 Yılı Teknik Destek 5. Dönem değerlendirme sonuçları açıklandı. Bartın Belediyesi’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA)  2018 yılı Teknik Destek programı kapsamında sunduğu “Bartın Yöresel Yemekleri Coğrafi İşaret Danışmanlığı” teknik destek projesi BAKKA tarafından kabul edilerek sözleşme imzalamaya uygun görüldü. Uygulama süresi yaklaşık 3 ay sürecek olan ve BAKKA tarafından 30 bin TL’ye kadar destek sağlanacak proje kapsamında Bartın’a ait yöresel değerlerimiz olan, İncir Dondurması, Pirinçli Mantı, Beyaz Baklava ve Kabak Burması Tatlısının coğrafi işaretlerinin ilgili kurumdan alınması için danışmanlık hizmeti alınacak ve coğrafi işaret alımı başvuruları konusunda Bartın Belediyesi’nin ilgili personellerine eğitim verilecek.

Teknik Destek Projesi kapsamında kurumlar arasında sözleşme imzalanırken projeye ilişkin bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Belediyemiz Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Biriminin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA)  2018 yılı Teknik Destek programı kapsamında hazırlayıp sunmuş olduğu ‘Bartın Yöresel Yemekleri Coğrafi İşaret Danışmanlığı’ başlıklı teknik destek projesinin sözleşmesi Belediyemiz ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 25 Eylül tarihinde imzalanmıştır. Uygulama süresi 84 gün olan ve Bakka tarafından 30 bin TL’ kadar destek sağlanacak projede İlimize ait yöresel değerlerimiz olan, İncir Dondurması, Pirinçli Mantı, Beyaz Baklava ve Kabak Burması Tatlısının coğrafi işaretlerinin alınması veTürk Patent ve Marka Kurumuna gerekli başvuruların yapılması için bir danışmanlık hizmeti alınacak ve coğrafi işaret alımı başvuruları konusunda Belediyemizin ilgili personellerine eğitim verilecektir. Bahsedilen bu yöresel ürünlerimizin Coğrafi işareti alınmasıyla standartları belirlenerek koruma altına alınan yöresel ürünler olarak kayıt altına alınacaktır. Böylelikle bu ürünlerin başka bölgelerde, standartlar dışında ve izin almadan üretiminin ve pazarlanmasının önüne geçilecektir. Bunun sonucunda bu ürünlerin fiyatlarında belirli bir standart sağlanabilecektir. Artacak ürün fiyatları üreticilerin gelirlerinde artış sağlayacak ve hedeflenen katma değer unsurları yerine getirilecektir. Bu da ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›