“İhbar” dönemi başladı!

Koronavirüs salgınındaki ciddi artışın ardından, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan yeni kararların hayata geçirilmesine yönelik illere İçişleri Bakanlığı’nca iki ayrı genelge gönderildi. Buna göre, pandemide ihbar dönemi başladı. Bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları gibi toplanmaları ihbar edebilecek. Karantinada olanları “kırmızı” ve “beyaz” bileklikle takip edildiği Bartın’da Valilik, kuralları ihlal edenlerin 179 Pandemi İhbar ve Şikayet Hattı’na bildirilmesini istedi.
Bu haber 2020-12-10 11:28:30 eklenmiş ve 202 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İçişleri Bakanlığı’nca “Yeni Kısıtlama ve Tedbirler” konulu genelgede, kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte, evlerde misafir kabulünün salgının yayılım hızını artırdığına dikkat çekildi.

 

Bu çerçevede, evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

 

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi de Bartın’da akraba ziyaretlerini, misafir kabulünü yasaklamıştı.

 

3 bin 150 lira cezası var!

 

Genelgede yer alan evlerde misafir yasağının nasıl denetleneceği ise merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, muhtarlar, bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı tespit ettiğinde, kolluk görevlilerine ihbarda bulunabilecek.

İhbar sonucu olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, tedbir kararına aykırı bir durum saptaması durumunda, hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulayacak.

Bu uygulamanın bir örneği geçtiğimiz günlerde yaşanmış evinde misafir kabul eden bazı kişilere yapılan ihbar üzerine kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen denetimde cezai işlem uygulanmıştı.

Karantinada olanları “kırmızı” ve “beyaz” bileklikle takip edildiği Bartın’da Valilik, kuralları ihlal edenlerin 179 Pandemi İhbar ve Şikayet Hattı’na bildirilmesini istedi.

Şikayet ve ihbarlar Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden de yapılabiliyor. Yapılan ihbarlarda bilgiler üçünü kişilerle paylaşılmıyor.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği pandemi koronavirüs misafirlik yasak
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›