Yaklaşık 2 bin geç faydalanacak!

Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği’nin “Uluslararası Kültür Otağı” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. Dernek Başkanı İzzet Gürpüz, proje ile ilgili Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a da ziyareti sırasında bilgiler verdi. Gürpüz, proje faaliyetlerinden Bartın’da öğrenim gören uluslarararası öğrenciler ve Bartın’da yaşayan gençler olmak üzere yaklaşık 2 bin gencin faydalanacağını söyledi.
Bu haber 2020-12-08 10:43:18 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren ve çalışmalarıyla yüzlerde tebessüm olan Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği, bir ilke daha imza attı.

 

Türkiye’de de temsilcilikler açma yoluna giren ve şuan 20 temsilciliği bulunan Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sunmuş olduğu “Uluslararası Kültür Otağı” projesi kabul edilerek onaylandı.

 

Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Gürpüz, Bartın’da öğrenim gören uluslarararası öğrenciler ve Bartın’da yaşayan gençler olmak üzere yaklaşık 2 bin gencin faydalanacağı proje ile ilgili bilgiler verdi.

 

“Otağı” kurulacak

 

765 proje arasına girerek büyük başarı sağlanan proje kapsamında Bartın’a eğitim amacıyla gelen uluslararası öğrenciler için bir otağı kurulup bu merkezden uluslararası öğrenciler arasında gönüllülük ve dayanışma kültürünün geliştirileceğini söyleyen Gürpüz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yıl Gençlik Projeleri Destek Programı çağrısına 4 binin üzerinde rekor sayıda başvuru gelmiş olduğunu ve bu projeler içerisinden ise 765 projeye destek verildiğini bildirdi. Projemiz desteklenen 765 projenin arasına girerek büyük bir başarı elde etmiştir. Proje kapsamında Uluslararası Kültür Otağı projesi ile Bartın’a eğitim amacıyla gelen uluslararası öğrenciler için bir otağı (ofis) kurulup bu merkezden uluslararası öğrenciler arasında gönüllülük ve dayanışma kültürü geliştirilecek, Türk kültürü ve sanatı tanıtılacak, sosyal uyum sorunları çözülüp uluslararası öğrenciler başta olmak üzere ihtiyacı olan gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda 12 ay boyunca planlanan faaliyetler uygulanacaktır. Proje faaliyetlerimizden Bartın’da öğrenim gören uluslarararası öğrenciler ve Bartın’da yaşayan gençlerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bin genç faydalanacaktır. Projemizin hazırlanmasında emeği geçen ve bizlere her noktada destek olan Gençlik İçin Hareket Derneği Başkanı Sayın Ahmet Abalı’ya teşekkür ediyorum. Projemizin Bartın’ımıza ve gençlere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Akın’a da bilgiler verdi

 

Dernek Başkanı Gürpüz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek “Uluslararası Kültür Otağı Projesi” ile ilgili bilgiler verdi.

Sohbet havasında geçen ziyarette İlimizde eğitim gören uluslararası öğrencilere ilimizi ve kültürümüzü tanıtım amacı taşıyan projenin önemini anlatan Dernek Başkanı Gürpüz, derneklerden desteklerini esirgemeyen Başkan Akın’a teşekkür etti.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği Başkanı Sayın İzzet Gürpüz belediyemizi ziyaret etti. Dernek olarak ortaya koydukları “Uluslararası Kültür Otağı Projesi” ile ilgili bilgiler verdi. Bu önemli projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Dernek Başkanına çalışmalarında kolaylık ve başarı temenni ediyor, nazik ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Sosyal Gençlik Topluluğu Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı “Uluslararası Kültür Otağı” projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›