112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır’ı ziyaret ederek, 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Bu haber 2020-12-07 10:33:38 eklenmiş ve 162 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır’ın katılımıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Sohbet havasında geçen toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için bilindiği gibi hâlihazırda farklı hizmet numaraları kullanılıyor. Acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının tek numara altında toplanması amacıyla ortaya konulan 112 Acil Çağrı Merkezi Projesini değerlendirdik.

 

Donanım Kurulumu 2019 Yılında Tamamlanmıştı

 

Acil Çağrı Merkezinde; sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğunu ve koordinasyon imkânı sağlayan co-location modeli tercih edildiğini gördük. Kaldı ki tüm çalışmalar da buna göre yapılandırılmış. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getiriliyor.  Böylece acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri ve acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşması hedefleniyor. Çağrı merkezi donanım kurulumu 2019 yılında tamamlanmıştı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu sistem ilimizde uygulanmaya başlandı. Valiliğimiz bünyesinde kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi, Sayın Vali Yardımcımızın koordinasyon ve sorumluluğunda hizmet veriyor.

 

2021’in Haziran Ayı İtibarıyla Devre Dışı Kalacak

 

Vatandaşlarımıza şu konuda hatırlatma yapılması gerektiğini düşünüyorum. İlimizde şuan bu sistem uygulanıyor. 110 itfaiye, 112 ambulans, 155 polis, 156 jandarma numaraları arandığında Çağrı Merkezi cevaplıyor. Numaralar henüz Türkiye çapında da iptal olmadı, geçiş dönemindeyiz. 155 Polis İmdat, 122 Alo AFAD, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 177 Orman Yangını İhbar ve 110 Yangın İhbar hatlarının 2021’in Haziran ayı itibarıyla devre dışı kalacağı ifade ediliyor. Türkiye’de tek numara olarak 112 olacak. Bu projenin ilimizde sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlayan Sayın Valimize, Sayın Vali Yardımcımıza, Sayın İl Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. Bu projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Bartın Valisi Sinan Güner Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›