Araçlar, kurumlara devredildi

İl Özel İdaresi’nce Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na tahsis edilen araçlar “bedelsiz” olarak kurumlara devredildi.
Bu haber 2020-12-04 21:46:46 eklenmiş ve 226 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Aralık ayı toplantılarına devam eden Bartın İl Genel Meclisi, ikinci oturum için yeniden bir araya geldi.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Meclis Üyeleri’nin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin ile birim müdürleri de katıldı.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na araç devri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşüldü.

 

Her iki komisyonca da “bedelsiz devirleri uygun” görülen komisyon raporları doğrultusunda; 2015 yılında İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 2 adet BMW Marka Motosiklet, 2018 yılında tahsis edilen 2 adet Renault Kangoo Multix Joy marka ara ile Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na tahsis edilen 74 DB 605 plakalı 2005 model Renault Megane marka aracın bahsi geçen kurumlara bedelsiz olarak devrine karar verildi.

 

Ruhsat sorumlulukları da artık kurumlarda

 

Gündem maddeleriyle ilgili açıklamada bulunan Meclis Başkanı Dursun, “Özel İdaremizin paydaş kurumları olan bu dört kuruma 2005 yılından bugüne ihtiyaç duydukları araç teçhizat alımları yapılarak tahsis edildi. Ancak tahsise konu araçların vergi, sigorta ve diğer ruhsattan kaynaklı tüm sorumlulukları İdaremiz üzerinde kaldı. İdaremizce ihtiyaç duyulmayan bu taşınırların Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamında ilgili kurumlara İl Genel Meclisi kararıyla devir işlemlerini yaparak araç ve teçhizatların ruhsat sorumluluğunu da ilgili kurumlara devretmiş olduk. Biz bu araçları Emniyetimizin himayesinde Bartın’a hizmet etsinler diye aldık. Emniyetimi ilimizde daha kapsamlı hizmet etsin anlayışıyla bu Meclis’te ödeneğini koyarak, kendi öz kaynaklarımızla aldığımız araçlardı. Bu araçlar artık yine Emniyetimize yakışır. Biz o araçları oradan alıp Özel İdaremizde kullanmayı düşünmediğimiz ve ihtiyacımız da olmadığı için bu araçları Emniyetimize ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na devredeceğiz. Komisyonlarımız da bu konuda uygun görüş vermiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›