Çifte standart mı uygulanıyor?

Bartın kamuoyu geniş yankı uyandıran “Büyükkıran Köyü dosyası” ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını bekliyor. Bartın Valiliği ile İl Genel Meclisi arasında polemiğe neden olan dosya kapsamında “lavanta bahçesi” olarak kiralanan ancak “biber” dikilen arsa üzerine yapılan ve sözleşme şartlarına aykırı olan yapılaşma için firmaya de yaptırım uygulanıp uygulanmadığı merak ediliyor?
Bu haber 2020-11-24 09:26:46 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Mustafa Ahmet Oktay-Özel Haber

 

Büyükkıran köyü sınırları içerisinde lavanta ekimi adı altında Bartın İl Özel İdaresi’nden 3 yıllığına kiralanan arsaya lavanta yerine biber diken yatırımcı bu çalışmalarını legalleştirmek için Bartın protokolünü ve yerel basını davet ederek açılış yapma girişiminde de bulunmuştu. Ancak o dönemde malum arazi ile ilgili İl Genel Meclisi’nde kiralama süresinin uzatılması talebi gündemde olduğu için Özel İdare’den hiçbir yetkili o gün düzenlenen yemekli açılışa katılmamıştı.

 

Firma yetkilisi, devlet erkânının da bulunduğu ortamda, Özel İdare’den kiralamış olduğu bu alana bin 500 metrekarelik kapalı alan yaparak turşu imalatı yapacağını söylemiş ve bu sözler yerel basında da yer almıştı.

 

Sonrasındaki süreçte ise İl Genel Meclisi, talep edilen 25 yıllık süre uzatımını uygun görmedi. Ancak yatırımcı bu alana sözleşmeyi de ihlal ederek kaçak bir yapı kondurdu.

Biz de sözleşmeye aykırı inşa edilen yapı ile ilgili haberi EYBEY Medya bünyesinde faaliyet gösteren gazetelerimizden biri olan Bartın Halk Gazetesi’nin manşetine taşıyarak siz değerli okuyucularımızın konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamıştık.

Haberimizde kaçak yapı ile ilgili olarak çevre köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın yaptığı şikâyet doğrultusunda Bartın İl Encümeni’nin toplanarak bir karara varmasının beklendiğini de vurgulamıştık.

 

Cevaplanması gereken sorular var!

 

Ancak şikâyete ilişkin nasıl bir sonuca varıldığına dair henüz bir açıklama yapılmış değil. Bu yüzden de kamuoyunda konu ile ilgili dile getirilen bizce de en kısa süre içinde cevaplanması gereken bazı sorular var.

 

* Bartın İl Özel İdaresi, sıradan vatandaşa yaptığı uygulamayı, yani İmar Kanunu’ndaki kaçak yapı yapan kişilere kesilen cezayı bu firmaya da kesmiş midir?

* Söz konusu kaçak yapıyı yatırımcı alelacele, İdare’nin hangi işlemine istinaden sökmektedir? Bu konuyla ilgili yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir.

* Bu konuda sıradan vatandaşın gözünün yaşına bakılmazken malum yapıya göz yumarak çifte standart uygulatanlar, kim ya da kimlerdir?

Tüm bu sorular herkes tarafından merak ediliyor.

ETİKETLER : Bartın Büyükkıran Bartın Valiliği İl Genel Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›