“Bizim halimiz ne olacak?”

“Bizim halimiz ne olacak?” diye soran Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, esnafın nakdi destek beklediğine dikkat çekerek “esnafa acil destek şart” dedi.
Bu haber 2020-11-20 09:38:51 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar ile birlikte kısıtlamalarda açıklandı.

 

Pandemi sürecinde iyice çıkmaza esnaf için “acil destek şart” diyen Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, esnafa nakdi destek yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Kendisi de bir işletmeci olan Özkan, “Bizim ne olacak?” diye sorarken “Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Tedbirlere evet, ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkârımız yaşadı. Hiç kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf ve sanatkârlarımızdır. Bu alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alınan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yardım yapılmalı. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalı. Esnaf ve sanatkârlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, BAĞ-KUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalı.” dedi.

 

Bilgilendirme çalışması başlattı

 

Özkan, pandemi sürecinde çok zor günler geçiren esnafın bu süreçte daha da mağdur olmaması ve ceza yememesi için de bugün akşam saat 20.00 itibariyle başlayacak olan kısıtlamalar ile ilgili kısıtlama dahilinde olan iş yerlerine kısıtlama detayları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Özkan, bilgilendirme çalışmalarının tüm lokanta , cafe, restaurant, market, pastanelerde de devam edeceğini söyledi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan esnaf kısıtlama yasak tedbirler
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›