Bartın, “Geleceğe Nefes” oldu

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Bartın’da da fidanlar toprakla buluştu. İl genelinde 10 bin 500 adet fidan dikilirken vatandaşlara da 3 bin adet ceviz, kestane ile ıhlamur fidanı dağıtıldı.
Bu haber 2020-11-11 15:19:38 eklenmiş ve 105 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyası bu yıl da, 11 Kasım 2020 saat:11.11'de 81 İlde eş zamanlı olarak İlimizde ve İlçelerimizde de aynı anda gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 11 Kasım 2020 tarihinde 81 İl ile 973 İlçede fidanlar toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında İlimiz Şiremirçavuş mevkiinde düzenlenen programda Vali Sinan Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner’in katılımlarıyla fidanlar toprakla buluştu.

Etkinlikte Orman İşletme Müdürü Temel Nadir tarafından Vali Güner’e İlimiz genelinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyası ile dikilen fidanlar hakkında bilgi verildi.

 

Ulus’ta da 25 dönüm araziye fidan dikildi

 

“Geleceği Nefes”11 Kasım Milli Ağaçlandırma Ağaçlandırma Günü kapsamında Ulus Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonunda Ulus ilçesi Aşağıemirce köyünde yol kenarında bulunan 25 dönüm arazi üzerine de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe Covit-19 nedeniyle katılım da az tutuldu. Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğe Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus ilçe Emniyet Amiri Abdullah Muhammet Aydın, İlçe Müftüsü Bayram Özyon, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok, Ulus Esnaf Odası Başkanı Necati Akman, Ulus Köylerine Hizmet Götürme Derneği Başkanı Satı Lütfi Okçu ve az sayıda davetli katıldı.

25 dönüm araziye yol kenarına leylandi dikilirken, arazi içerisine ceviz, kestane, kiraz, ahlat, elma ve kızılcık gibi meyveler dikildi.

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’in fidan dikiminin sonrasında ilçe protokolü tarafından katılımcılara Ulus Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

İl genelinde 10 bin 500 fidan toprakla buluştu

İl genelinde defne, atlas sediri, ahlat, elma, kızılcık ile kiraz fidanlarından oluşan 10 bin 500 adet fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında vatandaşlara da 3 bin adet ceviz, kestane ile ıhlamur fidanı dağıtıldı. 

 

ETİKETLER : Bartın 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Bartın fidan dikimi ağaçlandırma
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›