“Herkesin dikkat etmesi gerekli”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın halkına uyarıda bulunarak, “Ziyaretleri asgariye indirmeliyiz. Kendimize dikkat ettiğimiz kadar karşımızdakine de dikkat edeceğiz. Hem sıhhatimiz, hem de cebimiz için dikkat etmeliyiz.” dedi.
Bu haber 2020-11-02 11:35:30 eklenmiş ve 232 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, son günlerde tüm Türkiye’de ve ilimizde de artış gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili herkesi dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.

 

“Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temastan kaçınalım” uyarısında bulunan Başkan Akın, Bartın Belediyesi olarak Pandemi sürecinin başından itibaren koronavirüse karşı tedbir çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

 

Özellikle son günlerde koronavirüs vakalarında artış olduğunun gözlenmesiyle birlikte bu tedbir çalışmalarının artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Akın, EYBEY Medya’ya özel yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 

“Bu hassasiyet yeterli değil”

 

“Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde pandeminin arttığı belirtiliyor. Hatırlarsınız biz 3 ay kadar kendimize çeki düzen vermiştik, kısıtlamalar gündeme gelmişti, bizler de kendimizi çekmiştik. Virüsün ülkemizde ilk görüldüğü tarihten sonra ne zaman ki biz kendimizi çektik. Haziran’a kadar vaka sayısında düşüş yaşandı. Maskeye, hijyene ve mesafemize dikkat ediyorduk. Bir de komşuluk ilişkilerini artık sıfır noktasına getirmiştik. Hatta, yaşlı yakınlarımız var ise onlarla dahi görüşmemeye başlamıştık.

‘İstanbul’dan Ankara’dan gelmiş, bir merhaba diyeyim, bir de elini öpeyim’ dememek lazım. Bu kadar tehlikeli bir iş yok. Bunları mutlaka asgariye düşürmeliyiz. Mesela birileriyle beraber yemek yiyorsunuz, maskenizi de çıkartıyorsunuz doğal olarak eğer bir mesafeniz de yoksa sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Bu nedenle vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Valimiz Sayın Sinan Güner’in bu konuda ne kadar hassas olduğu herkesçe biliniyor. Çünkü kime ne zaman nasıl bulaşacağı belli olmayan bir sıkıntı var. Bunun için de denetimleri ilimizde sıkı tutuyor kendileri. Hassasiyet gösteriliyor ama ilimizdeki vaka sayısının da arttığı düşünüldüğünde bu hassasiyetin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.

 

“Lütfen alınan kararlara uyalım”

 

Allah vermesin ama kendimiz dikkat etmek de bizim elimizde. Kendimize dikkat ettiğimiz kadar karşımızdakine de dikkat edeceğiz. Bizde varsa ona, onda varsa bize bulaşmasın. İnşallah bunu da atlatacağız birlikte ben buna inanıyorum. Ama saygıdeğer vatandaşlarımızdan ben şunu istirham ediyorum; lütfen alınan kararlara uyalım. Çünkü alınan tüm kararlar halkımızın iyiliği için. Hayat kontrollü bir şekilde devam edecek, etmek zorunda. Eve soktuğunuz zaman insanları eve ekmek götüremiyorlar. Devlet nereye kadar bakacak vatandaşlarına. O da bir yere kadar. Devlet tüm organlarıyla çalışırsa, vergisini alırsa, ekonominin çarkları döner, vatandaşlar da rahat eder. Eğer çarklar dönmezse sıkıntı yaşarız. Onun için herkesin dikkat etmesi gerekli. Hem sıhhatimiz, hem de cebimiz için dikkat etmeliyiz.”


ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın pandemi koronavirüs
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›