Siber Vatan Bartın Programı Başlıyor!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yürütülen “Siber Vatan Bartın” programı kapsamında Bartın’da siber güvenlik uzmanları yetiştirilecek.
Bu haber 2020-10-19 11:02:50 eklenmiş ve 153 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda, 2014 yılında başlayan ve hem ülkemizin ulusal güvenlik stratejilerine hizmet etmek hem de yetişmiş insan kaynağı gücünü artırarak dünya çapında ihtiyaç duyulan siber güvenlik uzmanının bölgemizden karşılanmasını hedefleyen “Siber Vatan Projesi” 2020 programları devam ediyor. 

Programın Zonguldak ilinde yapılan ilk aşamaları sonrasında alınan olumlu geri bildirimler, eğitim ve destek sağlanan öğrenci takımlarının ulusal ve uluslararası ölçekteki yarışmalarda gösterdiği başarılar sonucunda Siber Vatan Projesi bölgemizin en önemli markalarından biri haline geldi.

Siber Vatan Projesinin kurgusu Ajans personeli, bölge üniversitelerdeki akademisyenler ve bölgedeki öğretmenler ile geliştirilmiş ve 2019 yılında örnek bir çalışma yürütüldü.

Programda TSE tarafından yetkilendirilmiş ve alanında uzman firmalar tarafından Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Malware Analizi, WEB Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Eğitimin ardından değerlendirmeye tabi tutulan ve sertifikalarını almaya hak kazanan öğrenciler Siber Güvenlik Uzmanı Girişimci Adayı olacak, siber güvenlik ve yazılım projeleri geliştirilmeleri teşvik edilecek.

Program çerçevesinde teknik eğitimlerini tamamlayan siber güvenlik uzmanı girişimci adaylarına girişimcilik ve yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi amacıyla proje hazırlama, etkili sunuş teknikleri, girişimcilik, tasarım odaklı düşünme ve inovasyon eğitimleri verilecek.

Tüm aşamalarının 2 yıl sürmesi planlanan program teknik geziler, usta-çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentör firmalar ile yapılacak birebir çalışmalar, CTF yarışmaları ile desteklenecek.

 

ETİKETLER : Bartın BAKKA siber güvenlik
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›