Kiralar için özel bir düzenleme yapılacak

7 aylık hasretin ardın kantinlerin açıldığını ifade eden TÜRKAP ve Bartın Oda Başkanı Ayhan Tepe, ilkokul, ortaokul ve liselerin kantinlerinden alınacak kiralar ile ilgili olarak bir formül dahilinde işletmeci lehine düzenleme yapılacağını belirtti.
Bu haber 2020-10-24 11:40:21 eklenmiş ve 281 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçen

 

Faaliyetlerine Mart ayı ortası itibariyle okulların uzaktan eğitime geçmesiyle ara vermek zorunda kalan ve bugüne kadar geçen süreçte ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşayan kantinci esnafı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazı ile mutlu oldu. Bakan Selçuk, 19 Ekim tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okul ve kurumlarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin açılmasına karar verildiğini duyurdu. 7 aylık hasretin sona erdiğini ifade eden TÜRKAP ve Bartın Oda Başkanı Ayhan Tepe, karardan dolayı Bakan Selçuk’a teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 21 Eylül'de okul öncesi eğitimle ilkokul 1. sınıflarda yüz yüze eğitimebaşlandığı anımsatılarak, ilkokul kademesinin diğer sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda ise 12 Ekim'de yüz yüze eğitime geçildiği belirtildi.

Okul kantinlerinin 13 Mart 2020'den bu yana kapalı olduğunun hatırlatıldığı yazıda, “Bu süreçte kantin işleticilerinin gelir getirici herhangi bir faaliyette bulunmadıkları göz önünde bulundurularak Bakanlığımıza bağlı resmi okul ve kurumlarda bulunan kantin vb. yerlerin 19 Ekim'de açılmasına karar verilmiştir” denildi.

 

Yazı ile ilgili olarak değerlendirme yapan Tepe, ilkokul, ortaokul ve liselerin kantinlerinden alınacak kiralar ile ilgili olarak bir formül dahilinde işletmeci lehine düzenleme yapılacağını belirtti. Tepe, 13 Mart 2020 tarihinden sonra yapılan kira artışlarının ve güncellemelerinin iptali, pandemi sonuna kadar 13 Mart öncesindeki kiraların üzerlerine TÜFE artışları dahi yapılmadan eski haliyle geçerliliğini koruyacağı müjdesinin de yer aldığını söyledi.

 

Sözleşmesi feshedilen isterse geri dönebilecek

 

Tepe’nin verdiği bir diğer önemli avantaj ise yeni tip koronavirüs pandemesi sürecinde sözleşme feshine gidilen kantin işletmecileri ile ilgili oldu. Yazıda konuya ilişkin olarak, “Ayrıca, 13 Mart 2020 tarihinden sonra pandemi nedeniyle sözleşmeleri karşılıklı olarak feshedilen kantin işleticilerinin istemeleri halinde kendilerine söz konusu usuller çerçevesinde faaliyetlerine devam etmeleri sağlanacaktır. Kantin işleticisi bulunmayan okul ve kurumlarda ise pandemi sürecinde kantin kiralama işlemleri yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

“Fırsat heba edilmemeli”

 

Tüm bu kantin işletmecilerin lehine olan düzenlemeleri fırsat olarak nitelendiren Tepe, “Fırsat heba edilmemeli” dedi. Tepe, kantinler açılınca da pandemi sürecinin olmazsa olmazları maske, mesafe ve hijyenkriterlerine harfiyen uyulması gerektiğini vurgularken, “Üyelerimiz mutlaka dezenfektan standı ve ateş ölçer bulundurmalı. Kantinlerimiz pandemi sürecinde açık olduğu süre boyunca geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizle en az temasla, sosyal mesafe korunarak alış veriş yapılmalı. Zaten 7 aydır kapalı olan işletmelerimizin yeniden kapanması demek, ekonomik anlamda bir daha geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olabilir. Bunun için bizler elimizden gelen hassasiyeti gösterelim. Gerisi, pandeminin bundan sonraki seyrine göre alınacak yeni kararlara bağlı. Kararın hepimiz için payırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe kantinler
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›