95 yaşındaki Fatma nine koronavirüsü yendi!

Bartın’da, koronavirüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Aya, hastanede 13 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Müyesser Koç (57) annesinin 2 kere anjiyo olduğunu ve felç geçirdiğini, 95 yaşında virüsü atlatmasına çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini söyledi. Kimlik kartına göre 95 yaşında olan ancak daha büyük olduğu bilinen Fatma nine, sağlığının sırrını da paylaşarak “Gençliğimde çok sağlıklı beslendim.” dedi.
Bu haber 2020-10-16 09:42:12 eklenmiş ve 144 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da Merkez’e bağlı Gürpınar köyünde kızı Müyesser Koç ile oturan 4 çocuğu, 12 torunu olan Fatma Aya, 23 Eylül günü rahatsızlandı. Yapılan test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fatma nine, 13 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. 

 

10 yıl önce kalp krizi geçirerek anjiyo olan ve beyin felci geçirdikten sonra sağ gözünde görme kaybı yaşayan Fatma nine, duyma yetisini de yüzde 80 oranında yitirdi.

 

“Gençliğimde çok sağlıklı beslendim”

 

Koronavirüsü atlattıktan sonra evinde dinlenen Fatma Aya, “10 günden fazla hastanede yattım. Ne hastalığım olduğunu bilmiyorum. Başım ağrıyordu ama şimdi iyiyim. Ben gençliğimde çok sağlıklı beslendim. Sabahları bal, yoğurt ve süt yedim. Doktorlar bana hastanede çok iyi baktılar” dedi. 

 

“Virüsü atlatınca çok sevindik”

 

15 yıldır annesine evinde baktığını söyleyen Fatma ninenin en küçük kızı Müyesser Koç, “Annemde grip rahatsızlığı başladı. Sonra sağlık ekiplerini çağırdık. Testi pozitif çıkınca, hemen alıp hastaneye yatırdılar. Hastanede yattıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Biz çok şaşırdık. Çünkü çok korkmuştum. Allah’ımıza binlerce şükür olsun ki şu an çok iyi. Geçtiğimiz yıllarda 2 kere anjiyo ve felç geçirdi. Tansiyonu da var. Sağlık durumu çok iyi, biz de virüsü atlatınca çok sevindik. Sonuçta annem 95 yaşında virüsü atlatmasına bile çok şaşırdık. Allah daha çok uzun ömür versin” diye konuştu. 

 

ETİKETLER : Bartın koronavirüs Fatma Aya 95 yaşında koronavirüsü yendi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›