Türkiye Şampiyonu oldu!

Bartın Üniversitesi öğrencisi Doğucan Şevik, Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Erkekler Classic BodyBuilding -168 cm’de Türkiye Şampiyonu oldu.
Bu haber 2020-03-11 16:37:01 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Büyük Erkek Atletik Fizik - TVGF- Avrupa Milli Takım Seçmeleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapıldı.

 

Seçmelere katılan Bartın Üniversitesi öğrencisi Doğucan Şevik, Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Erkekler Classic BodyBuilding -168 cm’de Türkiye Şampiyonu oldu.

 

Sporda kazandığı diğer başarılardan da bahsederek gazetemize açıklamalarda bulunan genç sporcu, şunları söyledi:

 

“Adım Doğucan soyadım Şevik 19 Ocak 1998 tarihinde Kırklareli’de doğdum, spor lisesini birincilikle kazanıp 4 yıllık lise hayatımda taekwondo dan hem il içi hem il dışı çok sayıda şampiyonluk yaşadım. İl şampiyonluğum, bölge şampiyonluğum, okullar arası taekwondo ilk 6’da madalyalarım var. Lise bittiğinde 2017’de Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Fakültesini Rekreasyon Bölümünü kazandım. Lise 4’te vücut geliştirmeye başladım ancak üniversite bir de ciddi olarak bu sporda branşlaşma kararı alıp lisanslı vücut geliştirme sporcusu oldum. 2 yıl üst üste katıldığım Türkiye Şampiyonası Milli Takım ve Avrupa seçmelerinden atletik fizikte yarıştığım kategoride ilk 15’e bile girememiş olmam beni yıldırmadı. Aksine güdüledi . Ben de artık kendime en uygun ve en iyi şekilde yapabileceğim ağır, bir o kadar da Türkiye’de sert geçen bir sıklet kategorisi seçip 3’üncü yılımda yani 8 Mart’ta yapılan Türkiye Şampiyonası Milli Takım ve Avrupa seçmelerinde Büyük Erkekler Classic BodyBuilding -168 cm’de Türkiye Şampiyonu oldum.

Diyet sürecimde çok fazla sıkıntı çektiğimi söyleyebilirim. Her sene 12 ayın toplam 8 ayı diyetteydim ve en az çift idmandı sonuçta disiplin özveri fedakarlık ve devamlı diyet kolay bir şey değil. Bir yandan maddi, finansal hiçbir destekçim ve sponsorumun olmaması bir yandan beslenme, çift hatta bazen günde üç antrenmanlar beni hem fiziki hem de psikolojik olarak çok etkilediğini söyleyebilirim. Maalesef ülkemizde bu spora çok değer verilmiyor ancak daha ileri gideceğinden ümitliyim ülkemizde bu sporu ileri götürecek çok sayıda elit sporcu bulunmakta. Yeter ki böylesi derece alan kalifiye sporculara gençlik spor ve sponsorların belediyelerin yardım ve finansal destekte bulunması gerektiğini düşünüyorum.”

ETİKETLER : Bartın Doğucan Şevik Bartın Üniversitesi Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Erkekler Classic BodyBuilding
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›