Bartın’da 500 gıda kolisi gönderildi

Bartın Valiliği tarafından Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderilmek üzere hazırlanan 500 koliden oluşan bir kamyon dolusu gıda malzemesi yardımı, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.
Bu haber 2020-02-17 15:02:38 eklenmiş ve 295 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Elazığ ve Malatya’daki depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında bölgedeki depremzedeler için toplanan yardımlar da Elazığ ve Malatya’ya gönderiliyor.

Bartın’da Kızılay ve Bartın Valiliği Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca toplanan gıda yardımları Elazığ ile Malatya’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Bartın Valiliği önünde düzenlene törenle 500 gıda kolisinin bulunduğu yardım tırı, dualarla uğurlandı.

Törende konuşan Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem nedeniyle biliyorsunuz ki bütün ülke seferber oldu. Tüm kurum ve kuruluşlarımız, özellikle AFAD ve Kızılay o bölgede şuan çalışmalara devam ediyor. Sayın Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hep beraber deprem bölgesi için gerekli çalışmaları yapıyor. Fakat tüm illerimizde de vatandaşlarımız birlik ve beraberlik duygusu içerisinde yardımları organize ediyorlar ve deprem bölgesine gönderiyorlar. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda bir tırımızı da yine Elazığ için yola çıkarmıştık. Bartın’ımızın yardımlaşma ve dayanışma içerisinde topladığı yardımları biz, bölgeye ulaştırdık. Şuan da 500 kolilik gıda yardımını da Valiliğimiz öncülüğünde yine deprem bölgesine gönderiyoruz. Bu yardım için hem Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hem de Kızılay Şubesi büyük çalışma yaptı. Aslında bölgenin gıdaya çok fazla ihtiyacı yok, devletimiz gereğini yapıyor ama bu yardım birlik ve beraberliğimizin, o bölgede yaşanan afet sonucunda oluşan havanın bir an önce dağıtılması için yapılıyor. Emeği geçen herkese, katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yardım tırımız kazasız belasız bölgeye ulaşır. Yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar ediliyoruz. Memleket olarak, ülke olarak onların yanındayız.” dedi.

Düzenlenen törene Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, AFAD Müdürü Nurhan Doğruöz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael, Kızılay Şube Başkanı Rıza Çakın ile çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Elazığ Malatya yardım tırı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›