89 bin dolarlık hibe için protokol imzalanacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Japonya’dan Bartın’a yerel projeler için 89 bin dolar hibe kararı alındığını açıkladı. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman da 3 Mart Salı günü Japonya Büyükelçiliği’nde Bartın Valisi Sinan Güner ve Milletvekili Tunç’un da olduğu heyetle protokol imzalayacaklarını söyledi.
Bu haber 2020-02-17 09:48:07 eklenmiş ve 228 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yılmaz Tunç, Japonya Büyükelçiliğince yürütülen “Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında Bartın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Bartın’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması” başlıklı projenin Japon Hükümetince değerlendirilmesinin olumlu sonuçlandığını belirterek proje için 89 bin 37 dolar hibe sağlanacağını açıkladı.

Bartın Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlışma Vakfı’ınca yürütülecek olan ve Kozcağız beldesinde bu amaçla tahsis edilen taşınmaz üzerinde oluşturulacak bir merkezde, kadınlara yönelik sertifikalı mesleki eğitimler verilmesi, engelli çocuk annelerine yönelik beceri geliştirme çalışmaları, sosyal yönden destek verilmesi ve üretime katılabilmelerine ve aile bütçelerine katkı sağlayabilmelerini amaçlayan mesleki formasyonlar kazandırılması ve kırsal ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak  “Bartın’da Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Sağlanması” başlıklı projenin Japonya Hükümetince  “Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında desteklenmesinin uygun bulunduğunu belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, proje için Japonya’dan 89 bin 37 dolar hibe sağlanacağını kaydetti.

 

Karaman, teşekkür etti

 

Kozcağız’a “Kadın Meslek Eğitim Merkezi” müjdesi veren Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman da “3 Mart Salı günü Japonya Büyükelçiliği’nde Bartın Valimiz ve Milletvekilimizin de olduğu heyetle protokol imzalayacağız. Kadınlarımızı üretime teşvik etmek ve bireysel gelişimine katkı sağlamak amacıyla; eski Aile Sağlığı Merkezi binamızı, Bartın Valimiz Sinan Güner'in başkanlık ettiği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfımızın öncülüğünde Kadın Meslek Eğitim Merkezi olarak tahsis ediyoruz. Bartın Valiliği Proje Ekibinin hazırladığı proje için, Japonya Büyükelçiliği tarafından yaklaşık 90 bin dolar hibe başvurusu kabul edildi. Böyle önemli bir eserin beldemize kazandırılmasında; proje sahibi Bartın Valiliğimize, desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kadın Meslek Eğitim Merkezi Kozcağız Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›