Yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için yoğun, yer yer kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Bartın’da kar kalınlığının 20-50 cm olacağı tahmin ediliyor.
Bu haber 2020-02-07 15:26:24 eklenmiş ve 280 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale ve Manisa dışında kalan bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

 

Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

 

Buzlanma ve don olaylarına dikkat!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bartın’da beklenen yoğun kar yağışı öncesinde ‘sarı’ uyarı vererek vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda “Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de beklenen yağışların Cuma akşam saatlerinden (bugün) Pazar günü sabah saatlerine kadar Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yer yer yoğun kar (20-50 cm.) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Meteoroloji hava durumu kar uyarı kar uyarısı yoğun kar yağışı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›